По-строги противоепидемични мерки ще влязат в сила в София от

...
По-строги противоепидемични мерки ще влязат в сила в София от
Коментари Харесай

По-строги ограничения в София за обекти, които работят без Covid-сертификат

По-строги противоепидемични ограничения ще влязат в действие в София от 14 октомври, планува заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ). Новите ограничения плануват културни мероприятния, фитнесни и други обекти да работят при понижен потенциал от 30% вместо на 50%, както е в този момент. По-сериозните ограничавания няма да важат, обаче, за местата, които са въвели пропуски с Covid-сертификат и личния състав им е имунизиран, преболедувал или разполага с негативен тест. Подобна концепция към този момент един път беше предлагана от здравните управляващи, само че не залегна в предходните ограничения, които влязоха в действие на национално равнище. Сега се прави по-решителна стъпка към въвеждането на зелените документи в обращение. Ограниченията за работа на 30% от потенциала, в случай че е въведен пропускателен режим със документи и личният състав е ваксиниран, няма да важат за: театри, кина, на концерти, в музеи, галерии, фитнеси, плувни басейни и спортни зали. Заведенията пък могат да не съблюдават понижено работно време, в случай че вкарат пропуск със документ и личният състав им показа подобен.

планува още ограничавания за езикови, танцови и други школи, спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия и други Преустановяват се и свижданията в лечебните заведения.

Преустановяват се присъствените групови извънкласни действия и занимания , както и присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други
Преустановяват се присъствените занимания в центрове за поддръжка на личностното развиване.

Училищата остават отворени, само че на управленията им се разпорежда при увеличение на заболеваемостта да подхващат ограничения за прекосяване на ротационен принцип на образование.

Преустановя се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия , семинари, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма.

Културни и развлекателни мероприятия ( театри, кина, театрални прояви , концерти, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) могат да се провеждат и организират при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал на закрито, при настаняване на феновете минимум през една седалка и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1.5 м. и наложително слагане на защитни маски за лице.

Посещенията на музеи и галерии се провежда като се позволяват не повече от 1 човек на 8 кв. м., при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите и личния състав.

Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено се организират без аудитория .

Преустановяват се визитите в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания (екскурзии) с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти.

Малолетни и малолетни лица могат да посещават комерсиалните центрове, в това число молове единствено в случай че са съпроводени от техен родител, надлежно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

Преустановява се провеждането на тиймбилдинги и други проведени групови мероприятия с подобен темперамент в трудови колективи.

Провеждането на състезания и изпити се позволява при потребление на не повече от 30% от потенциала на помещението, в което се организират и не повече от 30 участника, при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от всички участници.

Забранява се провеждането на проведени всеобщи публични мероприятия навън ( празненства, събори, фестивали и др.).

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина се позволяват единствено в часовия период от 7,00 ч. до 23,00 ч. при съблюдаване на разстояние от 1.5 м. сред облегалките на столовете на прилежащите маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски за лице от личния състав.

Провеждането на събирания от частен темперамент ( кръщенета, сватби и др.) се позволява с присъединяване на не-повече от 15 лица на закрито и 25 лица навън.

Посещенията на фитнес центрове се позволяват при потребление на не повече от 30% от потенциала на всяко помещение и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на защитна маска за лице от личния състав.

Посещенията в спортни зали и клубове , плувни басейни и комплекси се позволяват единствено за самостоятелни спортове при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м.

Провеждането на групови спортове на закрито се прекратява, като се изключи тренировки и надпревари за картотекирани състезатели експерти.

Посещенията в балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове се позволява при потребление на 30% от потенциала им, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната приложимост и основаване при опция на график за самостоятелно прилагане на услугите.

На всички пазари, борси и базари се основава организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1.5 м. сред посетителите.

Магазините и административните здания би трябвало да основат организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м.

Всички работодатели, според от спецификата и опциите на съответната трудова активност да провеждат работния развой на служащите /служителите в отдалечена форма (работа от разстояние/надомна работа) , където е допустимо. Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

Носенето на защитни маски за лице в закрити публични места е наложително . Изключение се позволява за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите навън и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други сходни по време на изявленията си, водещите и гостите в телевизионни излъчвания, когато са на разстояние 1.5 м, както и когато се изолират един от различен с плексигласова бариера.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения. В профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни не се позволяват визити на външни лица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР