По-строги мерки срещу шума. Забраните вече ще се обхващат по-голяма

...
По-строги мерки срещу шума. Забраните вече ще се обхващат по-голяма
Коментари Харесай

Ще конфискуват техниката на дискотеки по морето, които вдигат шум

По-строги ограничения против шума. Забраните към този момент ще се обгръщат по-голяма част от денонощието и повече обекти. Вдигат се и санкциите за нарушителите. Конфискация на техника в интерес на страната и нови „ тихи” часове са част от законовите промени.Разписани са и спомагателни пълномощия на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които могат да затварят обекти-нарушители за период от 7 дни, оповестява Нова телевизия.
По-малко от година след шумните инспекции за шума по морето се стигна и до промени в закона. Живеещите в Стария Несебър ги поддържат. Затова отсега нататък на магазините, които се намират в жилищни здания, ще бъде неразрешено да работят и да се зареждат сред 11 вечерта и 8 сутринта.
В същия часови пояс, както и следобяд сред 2 и 4, ще бъде неразрешено и озвучаването в заведения, които се намерат в същите здания. Срещу измененията се оповестиха хотелиерите. Съгласни са, че шумът би трябвало да се ограничи, само че не с препоръчаните промени.
Вдигат се и санкциите за нарушителите на тишината. А на Министерство на вътрешните работи се дават нови пълномощия: ще могат да затварят за период до 7 дни обектите, които не съблюдават " тихите " по закон часове. При наново нарушаване в границите на година, обектът ще може да се затваря за месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР