По столичната улица Граф Игнатиев, площадите Славейков, Гарибалди и градината

...
По столичната улица Граф Игнатиев, площадите Славейков, Гарибалди и градината
Коментари Харесай

Последни поправки по ремонта на Граф Игнатиев в София, ден преди крайния срок

По столичната улица „ Граф Игнатиев ", площадите „ Славейков ", „ Гарибалди " и градината на „ Св. Седмочисленици " се отстраняват недобре осъществени работи, установени от надзора и възложителя, оповестиха от Столичната община.

София
 © БГНЕС
Утре общината, дружно с представители на надзора, проектанта и строителя ще ревизират отстраняването на забележките, разказани в подписанията от 21 май.

По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова в допълнение ще бъдат инсталирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „ Славейков ". Бронзовата скамейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ след привършване на реставрацията, прецизират от общината.

Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат сложени в градината на „ Свети Седмочисленици ".

„ В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията разпореди промяна на ограничителите на трамвайното трасе. Гранитните ограничители ще бъдат сменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат осъществени в допълнение гратис от изпълнителя ", разясни шефът на дирекция „ Транспортна инфраструктура " Даниел Евлогиев.

От на следващия ден стартира и ремонтът на бул. " Президент Линкълн " в столичния квартал „ Овча купел ".

От 28 май до 28 юни 2019 година се затваря за ремонт булевардът от ул. " Карел Трънка " до ул. " Д-р П. Димков ". Стеснява се трасето от булеварда сред ул. " Д-р П. Димков " и ул. " Сребърни звънчета ", като придвижването ще се прави в двете посоки по едното пътно платно.

Ремонтът обгръща 3.24 км и включва замяна на асфалтовата настилка, възобновяване на тротоарите, уличното осветяване и антипаркинг. Всички пешеходни пресичания ще са с намалени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с повредено зрение.Нови светофарни уредби се слагат на трите контролирани кръстовища.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР