По стар стил, на 21 януари, в Акушеро-гинекологичното отделение на

...
По стар стил, на 21 януари, в Акушеро-гинекологичното отделение на
Коментари Харесай

Кметът на Видин направи дарение на местната болница за Бабинден

По остарял жанр, на 21 януари, в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ „ Св. Петка” бе маркиран Денят на родилната помощ, прочут още като Бабинден. Гости на празника бяха заместник-кметът на община Видин Венци Пасков, регионалният шеф Албена Георгиева и общинският консултант Валери Василев. Началникът на отделението доктор Слави Любенов и старшата акушерка Наташа Кирова посрещнаха формалните посетители. На обичайното бабино хоро пред централния вход на видинската болница се хванаха лекари, акушерки и присъстващи на събитието.
По мотив празника в Акушеро-гинекологично поделение бе осъществен церемониален водосвет, отслужен от отец Ставри. Лично подаяние и приветствен адрес от името на кмета на община Видин Огнян Ценков връчи Венци Пасков. Отделението получи две електронни везни за премерване на бебета и два апарата за кръвно налягане. В приветствения адрес се показва признателността и уважението към напъните, които всекидневно поставят медицинските експерти за раждането на децата, в чийто ръце е бъдещето на района и страната.
Пасков се обърна към акушерките и гинеколозите с думите: „ Този празник носи вяра, светлина и религия в бъдещето. Вие заслужавате почит за благородната задача, за мощния темперамент, комбиниран с безспорни умения и заслуги, спомагащи за раждането на нов живот.”
Д-р Любенов изрази благодарността си за направеното подаяние и поздрави своите сътрудници за професионализма и всеотдайността, която демонстрират в работата си. От името на изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Виолета Дочкова бе прочетен приветствен адрес.
Празникът продължи с ритуала „ Миене на ръце”, изпълнен от Милена Никифорова, майка на новороденото бебе Владимир. Тя изми с осветена вода ръцете на най-младата акушерка Бетина Василева. „ Колкото са капките, толкоз да е здравето и родените деца” – пожела тя.
Тържеството бе наситено с доста наслада, благи думи, дарове и цветя. За приятните страсти и положителното въодушевление на всички присъстващи способства й Градският духов оркестър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР