По-стар и почти осем пъти по-дълъг от брат“ си в

...
По-стар и почти осем пъти по-дълъг от брат“ си в
Коментари Харесай

Във Венецуела друг мост Моранди поражда безпокойство

По-стар и съвсем осем пъти по-дълъг от „ брат “ си в Генуа, мостът Моранди в Маракайбо във Венецуела поражда безпокойствие след нещастието в Италия, още повече, че наскоро там имаше пожар в електрическата мрежа, съобщи Франс прес.
 
Дълъг 8678 метра против 1182 метра за моста в Генуа, виадуктът в Маракайбо, кръстен на военачалник Рафаел Урданета е планиран от Рикардо Моранди. Той бе открит през 1962 година, т.е. пет години преди откриването на отчасти рухналия мост в Генуа.
 
Мостът Моранди в Маракайбо е единствената пътна артерия, която прекосява езерото Маракайбо. Той бе затворен в края на предходната седмица поради пожар в електрическо табло, намиращо се на един от двата му края. На това място минава мрежата, която зарежда с ток втория по величина град във Венецуела. Близо 4 милиона души на зоната останаха без ток и бяха на процедура изолирани от останалата част от страната поради пожара на моста. Според държавното управление става дума за бойкот.
 
Освен това към средата на седмицата достъпът до моста беше към момента стеснен поради ремонтни действия.
 
Освен тези проблеми мостът, който все още на построяването си беше най-дългият в света, в този момент поражда безпокойствие. Според Марсело Монот, някогашен президент на Инженерния център в Сулия, пилоните на моста не са били инспектирани от повече от две десетилетия. Освен това системата за претегляне на камионите не работи от години.-->
 
Алтернатива на моста Маракайбо - мостът Нигале се строи към този момент от години, само че единствено 17 % от него са били осъществени за 12 години. Този незавършен обект е част от плановете на Одебрехт, бразилския колос в центъра на корупционен скандал, засегнал целия район. Компанията призна, че е плащала подкупи в продължение на години, с цел да получи контракти за поръчки из цяла Латинска Америка.
 Венецуела мост БГНЕС
В резултат на пожара на моста Маракайбо специалисти от университета на Сулия, от Инженерния център и от Строителната камара приготвят отчет за положението на виадукта, който ще бъде предаден на държавното управление.
 
През април 1964 година елементи от моста Маракайбо рухнаха след конфликт на танкер в един от пилоните му. При този случай починаха 7 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР