По стар български обичай днес жителите на село Борован отпразнуваха

...
По стар български обичай днес жителите на село Борован отпразнуваха
Коментари Харесай

С песни, танци и вино село Борован отбеляза Трифон Зарезан и Свети Валентин

По остарял български бит през днешния ден жителите на село Борован отпразнуваха Трифон Зарезан. Основен празничен ритуал през този ден е зарязването на лозята. Заместник- кметът на община Борован Илияна Донкова, дружно с видни лозари, заряза лозовите клончета в местността „ Барата “. Стопаните на лозята отрязаха пръчки, поляха корените и отрязаното място с вино за здраве и благодат през годината.
Конкурс за най-хубаво и пивко вино се състоя в читалището на селото „ Цани Иванов “. В него взеха присъединяване 17 червени и 10 бели виновност. Комисия от опитни пиячи и майстори дефинира най-хубавите гроздови питиета, а кметът инж. Десислава Тодорова връчи грамоти и парични награди на спечелилите.
Тържеството по случай празника продължи в музикалната зала на читалището, където приветствени адреси сервираха кметът на община Борован и ръководителят на читалището в селото Димитър Митев. Деца от Центъра за настаняване от фамилен вид в селото пък изненадаха кмета и заместник-кмета с персонално направени сувенири за Свети Валентин. Празникът продължи с доста песни, танци и забавление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР