По спешност се изгражда нов голям бежански лагер до Солун,

...
По спешност се изгражда нов голям бежански лагер до Солун,
Коментари Харесай

Спешно изграждат нов бежански лагер край Солун

По неотложност се построява нов огромен бежански лагер до Солун, с цел да поеме мигрантите, които идват всекидневно, заяви БНР. Няколко пъти набъбна броя на търсещите леговище в Гърция, които без усложнение влизат по сухопътната граница с Турция и по река Марица.

Само на няколко километра отвън Солун - в село Вагиохори се построява нов бежански лагер. В строителството вземат участие сили на армията и задачата е до няколко дни в лагера да се настанят стотици бежанци и мигранти. Повечето влизат през сухопътната граница с Турция и по река Марица. Настаняват ги краткотрайно в някогашни казарми, където не може да се обезпечат нужните условия, оповестяват доброволците от неправителствени организации. Лекарите също изричат угриженост за заплаха от разпространяване на болести.

Изграждат се още два лагера за настаняване на мигранти и на остров Лесбос макар митингите на жителите.

Атина чака отбрана от Европейския съюз след последното изявление на турския министър на вътрешните работи, че в случай че Анкара допусне свободно прекосяване на мигранти - Гърция умира.

Министърът по миграцията Вицас призна, че рекорден брой мигранти влизат от Турция както по море, по този начин и по суша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР