По-солените глоби могат да спрат джигитите на пътя, но в

...
По-солените глоби могат да спрат джигитите на пътя, но в
Коментари Харесай

Няма воля да се вземат сериозни мерки на пътя, счита проф. Семов

По-солените санкции могат да спрат джигитите на пътя, само че никога това не е задоволително. Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран "
По думите му няма задоволителна политическа и управническа роля да се вземат съществени ограничения, тъй като те са ограничаващи и не се харесват на хора. Воля няма, уверен е проф. Семов.
Според него по данни на Европейската комисия България е единствената страна в Европа, в която смъртността по пътищата релативно не понижава. Затова настоявам, че можем доста бързо да вземем ограничения във връзка с смяна в законодателството по този начин, че санкциите да се събират. В цивилизования свят има ПОС устройство в полицейската патрулка, след това, в случай че искаш, обжалваш, разяснява конституционният арбитър. От думите му стана ясно, че у нас се събират под 50% от санкциите при ПТП.
По думите на професора размерът на санкциите би трябвало да бъде привързан с приходите на нарушителя. Освен това съгласно проф. Семов са нужни към 3000 радарни камери на КАТ. Той уточни, че не може да си изясни за какво такива камери не се слагат.
По думите на специалиста е належащо да се направи един щаб, който бързо да предложи ограничения на държавното управление в тази посока, тъй като има 11 органа, които се занимават с контрола по пътищата.
Годишно с изключение на 600, които умират, към 8000 души са тежко повредени от ПТП-та у нас, стана ясно още от думите на проф. Атанас Семов. Той уточни, че извънредно комплициран е механизмът за слагане на камерите на КАТ и е по-сложен от издаването на позволение за градеж.
Атанас Семов съобщи, че неприятната организация на пътищата е една от аргументите за произшествия, което изнервя водачите и ги кара да покачват скоростта.
По отношение на злополуката с Милен Цветков, проф. Семов е уверен, че край всяко софийско учебно заведение се продават опиати, във всяко село на България се продават опиати. Държавата не го ли знае, попита риторично проф. Семов.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР