По-смели сме, отколкото предполагаме! По-силни сме! Рутината и комфорта на еднотипната

...
По-смели сме, отколкото предполагаме! По-силни сме!
Рутината и комфорта на еднотипната
Коментари Харесай

Вътрешните нагласи на емоционално силните хора

По-смели сме, в сравнение с допускаме! По-силни сме!

Рутината и комфорта на еднотипната среда, в която живеем, неналичието на огромни страсти и развлечение от време на време ни заблуждават и ни карат да забравяме какъв е същинският ни капацитет. А той е голям. Корени се в прочувствена сила.

Това разяснява брачната половинка на блогъра Марк, Ейнджъл, в блога им MarcandAngel. Тя счита, че макар че сме способни, от време на време се случва да забравяме за прочувствената си мощ и да се отчайваме. Можем да си я върнем и да станем още веднъж мощни с няколко вътрешни настройки на съзнанието, измежду които са следните мисли:

1. ”Няма да разреша отрицателното и драмата да извлекат най-хубавото от мен ”. Мозъкът е като радио предавател. Излъчва мисли, прави решения и изпраща трептения, които дефинират живота ни. Неговите избори се трансформират в действителните обстановки, в които попадаме. Емоционално мощните хора схващат това и настройват мозъка си на периодичност, която не оставя опция за негативност. 

2. ”Няма да изгубвам време да се скърбя ”. Вместо това всеки може да поеме отговорност за ролята си в живота и да промени това, което е в контрола му, имайки поради, че животът постоянно не е обективен. Накрая се оказва, че щастието не е липса на проблеми, а дарба да се оправяме с тях. 

3. ”Не считам, че има потребност от още, с цел да съм благополучен ”. Щастието е възприятие на признателност. То не стартира, щом се сдобием с нещо или се позволи нещо друго. 

4. ”Няма смисъл да съпоставям моя житейски път с този на всички останали ” . Социалното съпоставяне ни ограбва щастието. Важното е да даваме най-хубавото от себе си и да стигаме все по-далеч.

5. ”Само пакостя на себе си, като изпитвам завист на скорошните триумфи на другите ”. Всеки може да съчувства, само че се желае доста деликатна душа, с цел да се зарадваш на достиженията на другар, съгласно Оскар Уайлд. Всичко, за което бихме могли да завидим, е реализирано с доста старателен труд. 

6. ”Не чакам всичко да бъде елементарно ”. Емоционално мощните хора не преглеждат неуспехите и забавянията като причина да се отхвърлят. Те не не помнят, че неуспехът е опция за напредък.  

7. ”Няма „ не мога! ”. „ Независимо дали мислите, че можете или не можете, сте прави ”, е споделил Хенри Форд. Емоционално мощните хора знаят това предписание. Щом желаеме от все сърце да реализираме нещо, ще намерим път да го сторим.

8. ”Няма да разреша изкушенията да ме отклонят от пътя на фантазиите ми ”. За да се реализират фантазиите се желае неизменност и устойчивост – фантазиите нормално са дълготрайни проекти.

9. ”Няма да разреша на нетърпението да ме обземе, както и на примирението ”. Хубавите неща идват при този, който чака. 

10. ”Знам, че не трябва да върша едни и същи неточности ”. Човек не може да направи една и съща неточност два пъти, тъй като когато я стори за повторно тя към този момент не е неточност, а избор. Емоционално мощните хора се учат от грешките си.

11. ”Спъвам себе си, като се съпротивлявам на смяната ” . Промяната не може да бъде избегната. Умните хора схващат това и имат вяра в качествата си да се приспособяват. Всичко се трансформира неслучайно. 

12. ”Няма смисъл да прахосвам време и сила за неща, които не мога да управлявам ”. Няма да чуете мощен човек да се оплаква от автомобилните тапи или дъждовните дни. Вместо това тези хора се концентрират върху нещата, които могат да управляват в живота си. Най-вече това е гледната точка. 

13. " Не имам вяра на всяка дума, с която другите ме дефинират ” . Успехите идват откакто послушаме интуицията си. 

14. " Не считам, че хората са неприятни ”. Трябва да се учим да виждаме положителното в останалите, тъй като светът е цялостен с положително и единствено когато го разпознаваме можем да намерим положителното и в себе си. 

15. " Не се безпокоя от това дали ще угодя на всички ”. Силните хора не се опасяват да приказват истината когато е нужно, стараят се да са състрадателни и почтени, само че не се разстройват, в случай че не са дали отговор на нечестни обществени упования. В последна сметка да се угоди на всички е невероятно. 

16. ”Никога не е прекомерно късно да стартира изначало ” . Само тъй като някои неща не са проработили както е предстоящо или се случват прекомерно постепенно, не значи, че имаме опрощение да се откажем. Времето минава по един или различен метод. Въпреки че е най-трудното, от време на време е най-важното да съберем сили да стартираме изначало. Тогава може да открием, че сме по-щастливи не когато се случва това, което сме желали, а когато получим нещо друго и се окаже, че от него сме имали потребност.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР