По случая в Пловдив има превишаване на нормите на неизбежната

...
По случая в Пловдив има превишаване на нормите на неизбежната
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Готови сме с промените в Закона за неизбежната самоотбрана



По случая в Пловдив има превишаване на нормите на неизбежната самозащита. Това се случва, тъй като хората реагират еднопосочно, тъй като им е омръзнало да бъдат ограбвани. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка предлагането на политическата мощ за въвеждане на нови текстове в Наказателния кодекс, с които да отпадне условието за потвърдено влизане с щурм при "неизбежната защита ".

„ Това е по този начин, тъй като една част от популацията през последните 27 година се научила, че има права, само че не и отговорности “, означи той. „ Циганите получиха самочувствието, че могат да крадат безнаказано. На това би трябвало да се постави край и да се даде опция на хората да се пазят “, безапелационен е министърът на защитата.

По думите му от дълго време се води спор за обсега на понятието за неизбежната самозащита. Според Каракачанов когато закононарушението е осъществено посредством навлизане в жилището посредством принуждение и с щурм е остаряло като определение в закона. Затова се постанова осъвременяване. „ Ние предлагаме текстът в закона да бъде освежен, като сме се съобразили и с решение на Конституционен съд “. "Например, в случай че отидем на ресторант и ви атакуван, а аз ви защитя със законно оръжие, това би трябвало да бъде възможно ", добави Каракачанов и разгласи, че към този момент е готово предлагането за законова смяна.

„ По въпросът в Пловдив има нелегално владение на оръжие, несигнализиране на полицията, само че това е добър мотив да се дискутира по тематиката “, съобщи Каракачанов.

„ Този случай е следващият, при който един човек вижда, че един апаш влиза в парцела му. Масовата битова престъпност по дребните обитаеми места и крайните квартали се прави от хора като Плъха. Обществото би трябвало да знае, че бяха назначени над 1000 служители на реда. Предложили сме размерът на откраднатото, което до момента се класифицираше като незначителни закононарушения, да се понижи. В по-малките обитаеми места се знае кой ги прави тези обири. Има доста случаи на разкрити закононарушения. Когато е маломерно, закононарушението не се проверява. Завишили сме наказването сред 500 и 1000 лв. и излежаване при второ сходно закононарушение “, съобщи Красимир Каракачанов. Той обаче посочи, че закононарушенията понижават. И даде образец - от 95 убийства - 94 са разкрити.

Той разяснява и договорката за ЧЕЗ. „ Ние няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова. Тя няма виновност. Законът за енергетиката не дава опция да се следят покупко-продажби сред частни предприятия. Днешното решение е тя да остане на поста си “.

По отношение на острия звук от страна на съветския патриарх Кирил по време на честванията на 3 март, Каракачанов съобщи: „ Ако би трябвало да сме исторически точни, несъмнено че България би трябвало да отдава респект на всички 80 000 жертви на балканския спектакъл по време на Освобождението. Армията е била многонационална. Батак, да вземем за пример е освободен от съветска част, в която се преобладавали чеченци и кавказки нации. Не считам, че е обикновено да се държи подобен звук на който и да е български държавен чиновник. България си има своя политика, тя е суверенна и би трябвало да получаваме почитание, каквото и ние демонстрираме “, акцентира той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР