По случай Националния празник на България - 3 март е

...
По случай Националния празник на България - 3 март е
Коментари Харесай

Жандармерия и полиция ни пазят по случай 3-ти март

По случай Националния празник на България - 3 март е основана е нужната организация с Военна полиция, Националната жандармерия и Столична дирекция на вътрешните работи . Целият запас е зает по застраховане на публичния ред и съпътстващите доста мероприятия на празника.

Това разгласи комисар Борислав Муеров на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи във връзка идния народен празник, както и идното публично посещаване на делегация, водена от ръководителя на държавното управление на Руската Федерация Дмитрий Медведев .

В 11 ч. на 3 март ще бъдат положени венци и ще се издигне националното знаме пред паметника на Незнайния боец. Ще бъдат построени 6 контролно пропускателни пункта , като на един от тях ще бъдат пропускани жителите.

От 14 ч. ще бъде затворено придвижването по отношение на тържествената заря инспекция пред Народното събрание . През столичните улици " Г. С. Раковски " и " Цар Освободител " ще бъдат обособени " джобове " за жителите, които желаят да бъдат на тържествената заря инспекция, уточни комисар Муеров.

Наред със основаната организация по пропускателния режим, ще бъдат ситуирани полицейски ленти, парапети и специфична техника . Няма да се позволяват хора с предмети, пияни и хора, които нарушават публичния ред, увериха от полицията.

На собствен ред комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на " Пътна полиция " съобщи, че мероприятията по случай Националния празник и формалното посещаване на Медведев са големи и това няма по какъв начин да окаже въздействие върху придвижването. Той увери, че полицията ще оказва помощ за по- естественото и безвредно прекосяване на придвижването.

Приоритет на полицията е градският превоз и по тази причина органите на реда приканват хората да употребяват повече метрото и да се преценяват с краткотрайната организация .

Във връзка с визитата на Дмитрий Медведев, са взети към този момент всички нужните ограничения, стиковани са нещата и се чака неговото посещаване, увери комисар Муеров.

С цел сигурността, от полицията няма по какъв начин да кажат програмата, само че се чака да се съобразят с ситуацията и директно преди идването му на избрани обекти ще бъде затворено придвижването. По думите на Муеров в началото ще бъде затворено придвижването по самото посрещане на Медведев при паметника на Незнайния боец , където ще бъдат обособени контролно пропускателни пунктове.

Ще бъдат затворени улиците директно при постройките на Министерския съвет, Президенството, Народното събрание и бул. " Цар Освободител " . Взети са всички нужни ограничения за митинги и антипротести - " за " или " срещу " Русия, увериха от полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР