По случай Международния ден на жената, отбелязван на 8 март,

...
По случай Международния ден на жената, отбелязван на 8 март,
Коментари Харесай

Евробарометър: Пандемията от COVID-19 е влошила положението на жените

По случай Международния ден на дамата, отбелязван на 8 март, Европейският парламент разпореди особено изследване измежду европейските дами за оценка на въздействието на пандемията върху разнообразни аспекти от техния живот.

Резултатите от изследването демонстрират съществено въздействие на пандемията както на персонално, по този начин и на професионално ниво, в това число огромно повишаване на насилието против дами.

Три от всеки четири дами (77%) в Европейски Съюз са на мнение, че пандемията от COVID-19 е довела до увеличение на физическото и прочувственото принуждение против тях. Във всички страни като се изключи две (Финландия и Унгария) този резултат е над 50%, като резултатите доближават 74% в България, 93% в Гърция и 90% в Португалия.

38% от всички интервюирани са декларирали, че пандемията е имала негативно влияние върху техните персонални приходи. Резултатите варират от 60% в Гърция до 19% в Дания, като в България 57% от дамите споделят това мнение.

От началото на пандемията 44% от дамите в Европейски Съюз е по-вероятно да се усещат обезпокоени от неналичието на контакт с другари и семейство (56% в България), 37% да бъдат разтревожени и обезпокоени (41% в България) и като цяло 33% са загрижени за бъдещето си (55% от дамите в България).

Жените в Европейски Съюз считат, че Европейският парламент следва да даде приоритет най-много на битката с трафика и половата употреба на дами и деца.

Резултатите на Европейски Съюз са изчислени като е взет под внимание броят на популацията във всяка страна.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР