По случай Международния ден на детето 1 юни в Русе

...
По случай Международния ден на детето 1 юни в Русе
Коментари Харесай

Русе ще отбележи 1 юни с множество събития за най-малките

По случай Международния ден на детето 1 юни в Русе ще има палитра от събития за най-малките.

​Веселият празник стартира в 10:30 ч. на алеята пред хотел „ Дунав “. Общинските детски градини, представители на Държавната организация протекция на детето, Сдружение „ Рализ – Бализ “ и Образователен център „ Дворецът на децата “ ще показват своите сръчности и умения в ателиета под наслов „ Алея на занаятите “. Благодарение на специфични тениски, които ще обличат, и таблети децата ще се насочат на научно странствуване из човешкото тяло.

Тематични ателиета от детските градини са организирали действия за направа на разнообразни декорации, украшения и бижута.

В 11 ч. на сцената пред „ Кралска закуска “ Общинският детски център за просвета и изкуство ще показа своя концерт „ Пъстра въртележка “, а пред Съдебната палата ще бъде ситуирана профилирана техника на полицията и пожарната, както и новите уреди на Община Русе – маркироваща машина, екскаватор и миеща и метачна машина.

По същото време на площад „ Батенберг “ ще се проведат занимателни занимания и игри за деца под наслов „ Детство мое “.

Също в 11 ч. в зала „ Филхармония “ ще бъдепредставен балетният театър за деца по музика на Камий Сен – Санс „ Карнавал на животните или звездният момент на дребния Стефчо “.

В 18 ч. в Парка на младежта ще има концерт на съставите на Общинския юношески дом.

Също в 18 ч. Държавният куклен спектакъл ще зарадва децата с безплатния театър на Детска театрална школа „ Патиланци “ „ Златната ябълка “. Представлението е по акомодацията на Тодор Вълов „Юнакът и Златната ябълка“, а режисурата, хореографията и музикалното оформление са на Деница Дончева – ДенКаТа.

От 18 ч. в Центъра за изкуство и просвета „ Блок 14 “ ще се провежда „ Празник “ – галерия на деца от работилница за изкуство „ Мармалад “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР