По случай Деня на Земята – 22 април ОИ „Старинен

...
По случай Деня на Земята – 22 април ОИ „Старинен
Коментари Харесай

Деца ни учат как да се грижим за Земята във виртуална изложб...

По случай Деня на Земята – 22 април ОИ „ Старинен Пловдив “ показва виртуална галерия с рисунки на деца от 3 до 7 години. Тя е част от поредицата виртуални изложения отдадени на празниците от екологичния календар.

В онлайн изложбата са включени част от определените произведения за присъединяване в Националния конкурс за детско творчество, разгласен от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и екипа на Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “ през февруари 2021 година. Инициативата се организира в партньорство с Община Пловдив и ОИ „ Старинен Пловдив “.



Хиляди малчугани от цялата страна се включиха в състезанието за детска рисунка, ползата към него надмина упованията на уредниците. Получени бяха 1565 детски произведения на деца от 147 образователни заведения в 65 обитаеми места в България.

Част от пъстрите произведения на дребните художници можете да разгледате на 22 април от 10:00 ч. във Facebook страницата на ОИ „ Старинен Пловдив “ –, както и в техния Ютюб канал -

Акцентът на тазгодишното издание на Деня на Земята е подложен върху възобновяване на екосистемите в международен мащаб и ангажираността на обществото с опазването на околната среда. Темата на интернационалния екологичен празник през 2021 година е „ Да възстановим Земята “.

Повече от 1 милиард души в 192 страни вземат участие в действия за Деня на Земята всяка година, което го прави най-голямото гражданско честване в света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР