По случай Деня на народните будители - 1 ноември, Община

...
По случай Деня на народните будители - 1 ноември, Община
Коментари Харесай

Община Мездра почете дългогодишни читалищни дейци по повод Деня на будителите /снимки/

По случай Деня на националните будители - 1 ноември, Община Мездра връчи възпоменателни плакети за принос в развиването на читалищната активност в общината на четирима дългогодишни читалищни служащи, оповестиха от локалната администрация.
Това са библиотекарите Милка Пухалска от НЧ „ Просвета 1897 “ - с. Долна Кремена, Мариана Димитрова от НЧ „ Наука 1919 “ - с. Лик, Лиляна Лещарска от НЧ „ Просвета 1928 “ - с. Царевец и Гергина Георгиева от НЧ „ Христо Ботев 1927 “ - с. Елисейна.
Специално отличие за принос в развиването на културата в община Мездра и във връзка неговата 70-годишнина получи Петко Котларски - дълготраен основен специалист „ Култура” в Общинската администрация.
Водещ на награждаването бе Валерия Йорданова, а оценките връчи кметът на Мездра Иван Аспарухов.
„ В изключителната конюнктура, в която се намираме сега, е изключително значимо да отдадем респект на нашите модерни будители. На тези, които с държанието си, с работата си, с напъните си за запазване на българщината, са почтени и заслужават да бъдат отличени ", сподели по време на церемонията Аспарухов.
"Използвам мотива, с цел да поздравя в задатък с идния празник всички хора от община Мездра, които творят в областта на културата, на образованието, на изкуството, в случай че щете - и на спорта. Всички, които са свързани по някакъв метод с Духа. Защото, в последна сметка, Духът е този, който ще сътвори материалното, ще сътвори благополучието, както на локалната общественост, по този начин и на страната като цяло. Бъдете честити! “, добави още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР