По случай Бабинден д-р Савчев и д-р Савчева - собственици

...
По случай Бабинден д-р Савчев и д-р Савчева - собственици
Коментари Харесай

Tрансдермален билирубинометър в болница ВИТА

По случай Бабинден доктор Савчев и доктор Савчева - притежатели и ръководители на МБАЛ ВИТА, сюрпризираха Неонатологичното поделение със закупуването на нов, свръхмодерен апарат. Това е трансдермален билирубинометър, който оказва помощ да бъде проследяван билирубина на новородените без убождане, а единствено с допиране на кожата на бебето.

Стриктното следене на равнищата на този пигмент изисква чести проби, с цел да не се стигне до проблематичните му стойности. Това е най-елегантното и нетравматично решение, тъй като измерването на билирубина при новороденото към този момент може да бъде направено през кожата, а резултатът се регистрира за по-малко от двадесет секунди.

Този вид проучване е неинзвазивно, безболезнено и извънредно щадящо за новороденото. Със сигурност икономисва и доста отрицателни страсти на родителите, изживяващи мъчно всяко убождане на новороденото.

Трансдермалният билирубинометър е новаторско и щадящо решение за следене на физиологичната жълтеница при новородените, изключително когато тя не е отшумяла в границите на 15-20 дни от раждането.

Новият уред издига на още по-високо, европейско ниво здравното обслужване на многочислените пациенти в МБАЛ ВИТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР