По случай Баба Марта Община Мездра организира и осъществи инициативата

...
По случай Баба Марта Община Мездра организира и осъществи инициативата
Коментари Харесай

Мездра грейна в празнична мартенска украса /снимки/

По случай Баба Марта Община Мездра провежда и реализира самодейността „ Сръчни детски ръце, претворили традицията ”. Целта на празничното начинание е да бъдат проучени, съхранени и креативен доразвити българските обичаи, присъщи за 1 март. 
В рамките на самодейността детските заведения в общината, Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) - Мездра създадоха с доста въображение в духа на фолклорната традиция първомартенска декорация, с която бяха пременени в алено и бяло арките в пешеходната алея по улица „ Александър Стамболийски “ - тези на кръстовищата с ул. „ Янко Сакъзов ”, „ Марин Дринов ”, „ Любен Каравелов ” и „ Св. св. Кирил и Методий ”. 
В разкрасяването на алеята с българския знак за здраве, мощ и дългоденствие се включиха екипите на ДГ „ Мир ”, ДГ „ Слънчице ”, ДГ „ Роза ”, ДГ „ Детелина ”, КСУДЛУ и ЦПЛР - гр. Мездра и на ДГ „ Звездичка ” - с. Зверино. 
Всички учебни заведения в община Мездра - СУ „ Иван Вазов “, ОУ „ Христо Ботев “, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, ПГ „ Алеко Константинов “ и ПГ „ Васил Левски “ - гр. Мездра, СУ „ Св. Климент Охридски “ - с. Зверино и ОУ „ Васил Кънчов “ - с. Моравица, създадоха по три обичайни мартеници - по една класическа с фигурите на Пижо и Пенда и по две с пискюли, помпони и други, с които в постройката на Общинската администрация беше подредено Първомартенско хоро с гъдулар, символизиращо многодетно семейство като благопожелание за превъзмогване на демографската рецесия в България. 
В знак на признателност Община Мездра подари на всички детски, образователни и обществени заведения и институции, които се включиха в самодейността, подаръчни комплекти със сладкиши. 
Община Мездра честити Баба Марта на всички поданици и посетители на общината, като им желае здраве, мир и благополучие! Нека празникът, предвестител на пролетта, да ни вдъхне убеденост, че най-хубавото следва!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР