По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник

...
По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник
Коментари Харесай

Кораби и хеликоптери се включват в демонстрации на Морска гара за Деня на храбростта

 По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската войска, Военноморските сили ще проведат мероприятия на Морска гара Варна, където от 09.00 ч. ще стартира обред по тържествено повдигане на флаговете на корабите от Военноморски сили.

От 09.05 часа ще бъдат връчени награди на военнослужещи по случай празника, а от 10.15 до 10.45 часа ще бъде изнесен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили.

От 11.05 до 11.25 часа варненци и гостите на града ще могат да следят динамични демонстрации с присъединяване на военнослужещи от Морския специфичен разследващ отряд, Морска вертолетна авиобаза " Чайка “, Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В навечерието на празника, привет към военнослужещите насочи контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

" Дами и господа адмирали, офицери, офицерски претенденти, мичмани, старшини, сержанти, матроси и цивилни чиновници! 

За мен е прелестно обвързване и голямо наслаждение, от името на командването на Военноморските сили и персонално от свое име, да насочва към всички вас нашите най-искрени флотски поздравления по случай Деня на храбростта и празника на Българската войска!

С задоволство от постигнатите резултати и заслужена горделивост можем да заявим, че макар  неблагоприятните условия и компликациите в всекидневието, ние, българските военни моряци, свято пазим завещаните ни обичаи, развиваме бойните си качества и обогатяваме своите постижения, в името на възходящото развиване на българския боен флот!

Този всеобщ празник е превъзходен пов  од и да сведем глава в знак на синовна признателност и благодарност към нашите славни предшественици – кавалери на ордена " За смелост “, ветерани, вòйни от запаса и запаса, членове на военно-патриотични и родолюбиви организации и съюзи, към всеки българин, който със силата на оръжието или с цената на всеотдайния си труд, във времена на бран или в години на мирновременно развиване,е отстоявал независимостта и защитавал териториалната целокупност на Отечеството.

Приемете нашите най-сърдечни благопожелания за здраве, благоденствие и шанс на Вас, на Вашите фамилии и близки! Нека настойникът на българското войнство Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови победи!

Честит празник!

Контраадмирал Кирил Михайлов

Главнокомандващ ВМС
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР