По случай 143 години от освобождението на Самоков общинското ръководство

...
По случай 143 години от освобождението на Самоков общинското ръководство
Коментари Харесай

Община Самоков отбеляза 143 г. от освобождението на града

По случай 143 години от освобождението на Самоков общинското управление и жители уважиха паметта на героите, дали живота си за свободата на града.
Венец на паметника " Кръста " от Община Самоков сервираха ръководителят на Общински съвет Мая Христева и кметът на общината Владимир Георгиев. Граждани бяха пристигнали през днешния ден,
 Община Самоков започва план Патронажна грижа+ Община Самоков започва план " Патронажна грижа+ "
Община Самоков започва план „ Патронажна Грижа + в Община Самоков ” по оперативна стратегия „ Развитие на човешките ре...
Този монумент се издига на мястото, където преди 143 години предците на днешните самоковци посрещат ген. Радзишевски от армията на ген. Веляминов, отпред на 122-и пехотен Тамбовкси полк, 6 конни оръдия и 2 сотни казаци, които влизат в Самоков.
Първият кмет на Самоков Иван Доспевски наредил на мястото, където е спрял първият казашки разред, да се издигне огромен дървен кръст – знак на успеха на християнството по тези земи. Това е мястото, останало в националната памет като паметника „ Кръста ”.
През пролетта на 1878 година там От това място години наред, до момента в който били живи ген Веляминов и ген. Гурко, са изпращани благодарствени телеграми от самоковци, а генералите прибирали благодарности на нашите съграждани, че ги помнят и благославят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР