По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на

...
По-скоро трябва да се приеме нов план за управление на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да се приеме нов план за управление на язовирите

По-скоро би трябвало да се одобри нов проект за ръководство на язовирите. Проблемът с язовирите в страната е голям, съобщи по време на парламентарния надзор министър-председателят Кирил Петков в отговор на въпрос за положението на язовир Огоста.

Той сподели, че има язовири в Министерството на стопанската система, Министерството на земеделието, Министерството на енергетиката, Министерството на защитата. Имаме безусловно разпокъсано ръководство на язовирите. Още по-големият проблем е, че даже когато е изработен лист на язовирите, в който има над 400 язовира, от които 35 се водят високоопасни. Премиерът изрази страдание, че от тези високоопасни язовири нито един не е ремонтиран. От друга страна има 10 други язовири, които не са високоопасни, уточни министър председателят.

Що се отнася до язовир Огоста, Кирил Петков сподели, че той е издигнат през 1986 година. Той е вторият максимален в България, със стена висока 58 метра, дълга 1,4 км, побиращ 410 млн.куб.метра вода. За страдание водният откос е със статут " нередовен ", сподели министър председателят. Той уточни, че има дестилация тук-там, а стената на язовира не е бетонна, а е насипна. Изчислява се от специалисти, че язовирът не заплашва непосредствено живота и здравето на хората, само че ние нямаме право да изчакаме още един сезон, в който това проникване да продължава. Не можем да продължаваме да ремонтираме язовирите един по един, би трябвало да имаме обща тактика. Над 600 млн.лв, които бяха вкарани в Държавната консолидационна компания, към този момент ги няма, осведоми министър председателят. Той дефинира като безусловно безхаберие отношението към язовирите.

Премиерът заяви още, че за пръв път ще имаме действителна тактика за младежта. 38% от закононарушенията са осъществени от хора под 29 години. Трябва да създадем предварителна защита. Построяване на 20 центъра за младежко развиване. Огромен приоритет е това. В бюджета ще има голямо финансиране за младежките политики, сподели Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР