По-скоро не се вижда близка победа на една от двете

...
По-скоро не се вижда близка победа на една от двете
Коментари Харесай

Доц. Боян Хаджиев: Русия не може да победи Украйна нито военно, нито политически

„ По-скоро не се вижда близка победа на една от двете страни във войната в Украйна. Интересното е, че в актуалните спорове военната победа е едно, само че политическите цели са напълно друго. “

Така доцент Боян Хаджиев, учител по интернационалните връзки, разяснява развиването на военния спор в Украйна.

 
Ти можеш да победиш военно – както Съединени американски щати победиха армията на Саддам Хюсеин – само че политически не можаха да наложат волята си в Ирак. Русия, въпреки това, сега нито може да победи военно, нито може да победи политически. Даже в противен случай - нещата, поради които стартира войната, като страха накъде ще отиде Украйна, дали ще бъде част от НАТО, дали НАТО няма да се ускори – в последна сметка направиха едно самоосъществяващо се знамение, при което сега Русия е хем по-изолирана, хем по-слаба стопански, хем уязвима от външни сили като Китай. В същото време е тотално затънала в Украйна.
„ Бахмут е знак на извънредно мъжество досега от страна на украинската войска. Със съществени жертви те съумяват да задържат този знак. Защото чисто стратегически, оценките са противоречиви до каква степен е значим Бахмут, само че той се трансформира в знак на това дали руснаците ще съумеят да създадат някаква огромна победа “, сподели още доцент Хаджиев.

„ Руските анализатори „ опаковаха “ Бахмут като извънредно стратегически град, който сигурно би трансформирал хода на войната. Което още веднъж е много подозрително. Вместо Киев, прекатурнаха своите цели към Бахмут “, показва той.

 
Аз не съм оптимист за украинската контраатака. Има едно такова приповдигнато въодушевление в западните медии и анализатори. Но украинската контраатака изисква доста съществено въоръжение.
Не съм сигурен, че отговорът на Европа беше задоволително безапелационен към експанзията, която Русия задейства по отношение на Украйна, счита доцент Хаджиев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР