По-скоро е позитивна стъпка. Минахме през доста тежка вълна на

...
По-скоро е позитивна стъпка. Минахме през доста тежка вълна на
Коментари Харесай

Асен Василев: Този, който иска и вика, няма да получи пари, а само този, който покаже реални резултати

По-скоро е положителна стъпка. Минахме през много тежка вълна на COVID-19, без да се затваря стопанската система и зеленият документ изигра своята роля. Това съобщи в изявление за ``Лице в лице`` по bTV вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите по отношение на отпадането на зеления документ у нас от 20-и март.

По тематиката с бюджета финансовият министър уточни, че това е бюджет на вложенията.

,,Това е бюджет, с който ние влагаме в човешки капитал, обучение, опазване на здравето, а въпреки това и в доста съществени финансови инвестиции``, изясни вицепремиерът.

Той добави, че в Бюджет 2022 има заложени задоволително промени и акцентира, че всички спомагателни средства в бюджета отсега-нататък ще бъдат отпускани единствено против действителни дейности и действителни резултати.

Реформата е в тъкмо това – този, който желае и вика, няма да получи пари, а този, който създаде действителен артикул, безапелационен бе.

На въпрос за митингите на служителите на реда финансовият министър означи, че " когато има промяна в дадена система, тогава идва нарастването на заплатите ".

По тематиката със правосъдната власт Василев съобщи, че все още прокуратурата е неефективна.

Няма значение кой е основен прокурор, а какво прави прокуратурата, а тя сега не си прави работата, добави той и посочи, че се работи по промени в Закона за правосъдната власт.

Вицепремиерът увери, че няма спор сред държавното управление и президента, определяйки тона сред двете страни като " естествена политическа полемика ".

По отношение на пенсионната система уточни, че пред нея стоят два съществени казуса за решение – недофинансирането и възприятието за неправда.

България би трябвало да продължи да бъде нуклеарна страна, имаме потребности от нови нуклеарни мощности. Много ясно е записано какъв е пътят в съдружното съглашение. Трябва да създадем сметката. Площадката в Белене не е подобаваща съгласно мен, само че ще бъде изработен подробен разбор, разяснява финансовият министър и вероятността за построяването на АЕЦ " Белене ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР