По-скоро е ограничаващо, отколкото освобождаващо, че се налага да работим

...
По-скоро е ограничаващо, отколкото освобождаващо, че се налага да работим
Коментари Харесай

Бъдещето е в хибридния модел на работа


По-скоро е ограничаващо, в сравнение с освобождаващо, че се постанова да работим в някои в случай че не и в множеството случаи отдалечено, счита бизнес консултантът Ани Хира
(снимка: персонален архив)

Всякакъв вид работа може да бъде „ изнесена ”, само че нищо не може да размени „ живия контакт ” както с сътрудниците, по този начин и с клиентите, споделя Ани Хира, бизнес съветник „ Човешко развиване ”, в коментар по настоящата тематика за работата от у дома в условия на пандемия. Според нея, обменът на сила, хрумвания, както и креативният заряд са в пъти повече, когато сме дружно онлайн, тъй като сетивата не са лимитирани и всички „ трептим на една периодичност ”.

Работата от у дома размива функциите, счита Ани Хира. По-скоро е ограничаващо, в сравнение с освобождаващо, че се постанова в някои, в случай че не и в множеството случаи,. Това, което може би се усъвършенства, е да се види, че може да работим и в пъти повече, тъй като в случай че в офиса може да създадем 3-4 живи срещи за деня, то виртуално може да ги докараме до 8-10, само че дали резултатът и чувството за задоволеност, за многообразие и за смисъл са същите?

Относно ръководството, то не се е трансформирало значително, тъй като лидерските и човешки качества се демонстрират сполучливо или не без значение от събитията. се приспособява бързо и съответно и когато този човек зачита значимостта на хората си, той е кадърен да мине и през най-голямата рецесия подсилен и свестен. Същото важи с цялостна мощ и за чиновниците – „ скатавките ” се видяха още по-ясно, а тези, които работеха доста, в този момент работят още повече.
още по тематиката
„ Лично за мен е по-важно да приказваме за новия вид на организация на времето ”, споделя Ани Хира. За разлика от другите промени, през които сме минавали в живота и в процеса на развиването си, през днешния ден сме сложени в обстановка, в която „ утре-то ” не ни е обезпечено. В този смисъл е значимо е да има постоянна отворена връзка, както вътрешна, по този начин и външна, и е въпрос още веднъж на бърза акомодация и приемане на обстоятелството, че живеем ден за ден и „ тук и в този момент ” фактически е единственото, което имаме.

Целта е да ограничим „ вредите ”, които не са единствено материални, а постоянно и прочувствени. Дори да се твърди, че, огромна част от нас сме повече губещи, в сравнение с печеливши, въпреки тази обстановка да извади на напред във времето още по-ясно кои са нашите устои и правилата, с които няма да създадем компромис.

Бъдещето, както и сегашното е в създаване и одобряване на хибриден модел на ръководство и работа, защото е засилена потребността да имаме „ свободен ” избор, който от време на време въобще не е свободен, само че е належащо да можем да поемаме повече персонална отговорност и да разчитаме от ден на ден един на различен за преценката си, споделя Ани Хира.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР