По-скоро е очаквана (тенденцията БСП да изпревари ГЕРБ), каза пред

...
По-скоро е очаквана (тенденцията БСП да изпревари ГЕРБ), каза пред
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Няма изненада, че БСП изпревари ГЕРБ

По-скоро е предстояща (тенденцията Българска социалистическа партия да изпревари ГЕРБ), сподели пред БНР Първан Симеонов от „ Галъп интернешънъл “ във връзка последното социологическо проучване на организацията, което даде преднина от 1,1% на левицата пред ръководещата сега партия.
 Смяна на местата: И Галъп Интернешънъл даде преднина на Българска социалистическа партия пред ГЕРБ за евровота
„ Това разколебаване (на електората на ГЕРБ) е направило по този начин, че позициите на двете съществени обединения се изравняват и фактически, моментно видяно, Българска социалистическа партия наподобява в по-изгодна обстановка. На този декор Движение за права и свободи остава константна големина. В патриотичното пространство е любопитно, че изпъква Вътрешна македонска революционна организация, а измежду останалите обединения, които са покрай бариерата към 5,88 % попадат още „ Демократична България “ и „ Воля “, сподели той в предаването „ Неделя 150 “ на стратегия „ Хоризонт “.

По думите му не могат да бъдат подценени дяловете на „ Атака “, на АБВ, на НФСБ, на „ Възраждане “, на „ Движение България на жителите “.

„ Но от днешна позиция там сякаш ще би трябвало да се разчита на доста сериозна работа в акцията, в случай че желаят да приближат бариерата “, сподели още Симеонов.

Според него формулата за посланичество в Европарламента от днешна позиция е нещо като 3+3.

„ Три сигурни обединения (ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи – б.р.) плюс Вътрешна македонска революционна организация, която пораства в нашите проучвания и освен в тях, „ Демократична България “ на към 4,5% и „ Воля “ на към 3,5% “, сподели той.

„ Бързам да кажа, че това не е прогноза за избирателен резултат, акцията следва, това е моментна фотография “, уточни още Симеонов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР