По-скъпо агнешко ще купуваме тази година за Великден и Гергьовден.

...
По-скъпо агнешко ще купуваме тази година за Великден и Гергьовден.
Коментари Харесай

Каква е цената на агнешкото месец преди Великден

По-скъпо агнешко ще купуваме тази година за Великден и Гергьовден. Това демонстрира репортерска инспекция на Радио Варна месец преди най-светлия християнски празник, на трапезата за който по традиция постоянно участва агнешкото.

Заради инфлацията фермерите имат повече разноски за издръжката на животните. Фуражите и смесите, с които се хранят овцете, са скочили фрапантно.

Колко коства агнешкото месо сега в месарски магазин във Варна? И по какъв начин да разпознаваме прясното месо? Отговорите на тези и още въпроси даде за Радио Варна Димчо Димов, който от над 13 години работи в месарница в квартал " Левски:

 istock istock
Към днешна дата цената на кг агнешка плешка е 25 лева Бутчето е с цена 27 лева за кг,  изясни Димчо Димов.

„ Не може да се даде безапелационна прогноза дали агнешкото ще се увеличи, тъй като в България цените са доста непредсказуеми. Днес са едни, на следващия ден са други. ", сподели той.

Според търговеца  високите цени ще се отразят и на търсенето . По думите му хората купуват рядко агнешко месо, най-вече по празници или за помени, както и за курбан за здраве.

Прясното агнешко месо би трябвало да е с прелестен червеникав нюанс, да няма засъхнали сектори, изключително към плешката, изясни експертът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР