По-скъпи писма и колети от началото на новата година.С 20%

...
По-скъпи писма и колети от началото на новата година.С 20%
Коментари Харесай

По-скъпи писма и колети от началото на новата година

По-скъпи писма и пратки от началото на новата година.

С 20% по-скъпо ще коства от на следващия ден изпращането на писмо посредством мрежата на „ Български пощи “. Обикновената услуга става 90 стотинки.

По-високи цени ще има и за вътрешните колетни колета, планува оповестената от сдружението цена.

Ако изпратите писмо или картичка за страната в последния ден от тази година, ще ви коства 75 стотинки, осведоми БНР.

От 01.01.24г. цената се подвига с 15 стотинки за услуга без преимущество, а с преимущество става 1,35 лева Пощенска картичка без плик ще коства 0,50 стотинки.
За чужбина същите услуги резервират старите си цени.
Колкото до дребните пакети, съгласно новата цена у нас, цената за предложена и непрепоръчана пратка с едно и също тегло ще бъде една и съща.

Разликата е дали пратката е с преимущество, което би трябвало да обезпечи по-бърдото ѝ снабдяване. По-скъпо става изпращането на колет у нас. Така да вземем за пример в случай че колетът е сред 1 и 3 кг и пътува сред две обитаеми места, през днешния ден цената му е 3 лв. и 60 стотинки, а от на следващия ден става 4 лв. и 10 стотинки.

При по-тежките сътрудници – сред 5 и 7 кг, оскъпяването е с 60 стотинки. Ако са чупливи, се прибавя такса от 50% от изчислената цена, както е и сега. За чужбина цените на колетите се резервират, като най-евтино излиза да изпратите подобен до прилежаща страна. До Сърбия пратка от към 5 кг коства 45 лв.. До Австралия същата пратка излиза 153 лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР