По-силният и по-мъдрият в политиката трябва да отстъпи сам. Не

...
По-силният и по-мъдрият в политиката трябва да отстъпи сам. Не
Коментари Харесай

Цветан Цветанов напомни: ГЕРБ не е БСП, а военният стил на управление не работи

„ По-силният и по-мъдрият в политиката би трябвало да отстъпи самичък. Не би трябвало да продължаваме по този начин, както постъпва президентът, тъй като ще има единствено неприятни последствия “, разяснява пред Канал 3 ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той подсети какво гласи член 36 от Закона на Министерство на вътрешните работи. Там, сподели той, са изброени единствено снованията за освобождение на основния секретар, съобщи Новини.бг

„ Тази тематика за нас към този момент е затворена. Да се концентрираме повече във функционалните си връзки и в това, което чака обществото от нас “, съобщи Цветанов и добави: „ Няма пропуск в закона, има друго интерпретиране на съветниците на президента, които го вкараха в капан “.

Относно появилите се информации, че Цецка Цачева и Румяна Бъчваров са спрягани за посланици, Цветанов подсети, че персонално Цачева е декларирала, че нито е търсена, нито се е самопредлагала, нито някой я е предложил за подобен пост.

Във връзка с изказванията за Румяна Бъчварова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че не може да разяснява нищо, до момента в който няма декрет.

На въпрос правилно ли е, че Бъчварова си потегля поради това, че има опасения „ корабът да потъне “, Цветанов отговори, че сходни изказвания са безпочвени и напомни, че България има 4% стопански напредък, има повече доходи в бюджета, а в проектобюджета за 2019 година даже има заложено нарастване на бюджетните маплати с 10%, а на пенсиите с съвсем 6%. „ Днешните резултати основават експанзия измежду Българска социалистическа партия и президента. Но не може по един боен жанр да се работи “, добави той.

Във връзка с това, че зетят на Румяна Бъчварова е причина Александър Манолев да пожелае да се отдръпна кандидатурата му за министър на превоза, Цветан Цветанов изясни, че фамилните връзки във семейството Бъчварови не разяснява. Той изрази мнение обаче, че в никакъв случай не би разрешил приятелите на трите му дъщери, които един ден ще станат част от фамилията му, да се извърнат против партията, за която той работи.

„ Манолев има една много добра биография в учебен и професионален проект. Заради качествата му той бе препоръчан за транспортен министър. Той имаше задоволително мощната сила да извърши уговорката по управническата стратегия. Не е обикновено обаче да обясняваш, че ти нямаш сестра. Постъпката на Манолев бе извънредно почтена “, добави Цветанов. „ Всеки е почтен до доказване на неговата виновност. Не е правилно да влизаме в режим на обвинявания през медиите на едно лице, взело участие интензивно в политическия живот на България. Има институции, които би трябвало да си свършат работата “, подсети той и удостовери, че Манолев ще заведе правосъдни каузи.

На въпрос дали към този момент не тежи властта на ГЕРБ, след толкоз доста години, Цветанов отговор: „ ГЕРБ няма тази конструкция като Българска социалистическа партия. Знаем Българска социалистическа партия по какъв начин действа. Знам по какъв начин Борисов стана кмет, знам по какъв начин всички бяха срещу неговите решения, само че знам и по-късно по какъв начин Борисов получи цялостна поддръжка. Помните по какъв начин изглеждаше София, Витошка. Давам София за образец, тъй като е столица, само че това важи за всички градове в България “.

Цветанов разяснява и допустимо ли е Христо Терзийски да бъде идващият основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Според него това би било положително решение, само че разясни изрично, че всичко зависи от Министерски съвет и надлежно наложително ще има координиране с президента за това кой ще поеме поста на главсек на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР