По сигнал от чужда служба ДАНС разследва служебния министър на

...
По сигнал от чужда служба ДАНС разследва служебния министър на
Коментари Харесай

ДАНС разследва министър Крум Зарков за лобизъм в полза на фирми на Кирил Добрев

По сигнал от непозната работа ДАНС проверява служебния министър на правораздаването Крум Зарков, научи извънредно ПИК от свои източници в службите за сигурност. Зарков е проверяван за лобизъм в интерес на близкия си другар и политически съидейник Кирил Добрев. Ето и цялата информация, която получихме от високопоставени източници:

В Държавната организация „ Национална сигурност “ тече инспекция за крупна машинация, осъществена от Крум Зарков и приятеля му Кирил Добрев. Всичко потегля от сигнал, постъпил от партньорски служби, в който се съдържа информация, касаеща корист с европейски пари по Плана за развиване и резистентност на компания „ Пирин Ват “.

Миналата година на Кирил Николаев Добрев благодарение на Крум Зарков по неразбираем метод и посредством съмнителна процедура е предоставено финансиране по Плана за възобновяване и резистентност в размер на 179 000 лв..

Става въпрос за компания „ Пирин Ват “ ООД,  ЕИК 130922953, записана в София, регион „ Оборище “ на ул. " Бачо Киро " 49, ет. 2, която прибира тлъстата сума. Официални облаги на сдружението за 2016-2018 година са близо 1,8 млн. лв.. В сдружението Добрев има 55% от капитала, а негови съдружници са както следва:

ЕЛЕНКО ЛЮБОМИРОВ БОЖКОВ 600.00 лева - 10.00% дял (свързан със 7 фирми)

АНГЕЛ ДИМИТРОВ ГЕРАКСИЕВ 1,050.00 лева - 17.50% дял (свързан с 15 фирми)

АНГЕЛ ТОДОРОВ ДЕРМЕНДЖИЕВ 1,050.00 лева - 17.50% дял (свързан с 22 фирми)

Любопитното тук да напомним е, че Еленко Божков е длъжностен зам.-министър на енергетиката. Той се прочу, като дружно със Светослав Трайков и Минчо Спасов спря тока в софийското метро по време на престъпните митинги от лятото на 2020 година и заплаши сигурността на стотици пасажери.

„ Пирин ват “ ООД е формалната компания на Кирил Добрев. Чрез нея той има четири ВЕЦ-а, няколко търговски здания в Гоце Делчев, газостанция, постройката върху Водноелектрическа централа „ Топлика “, здания и хранилища в Благоевград, здания и аграрни парцели в с. Мусомица, в с. Корница и офиса на ул. " Бачо Киро " 49.

Чрез подставени лица Кирил Добрев управлява и печели и от пети Водноелектрическа централа – „ Флеш “ край Горни Лом. Централата е притежание  на едноименната компания „ ФЛЕШ “ ООД, в която притежатели са синът на някогашния президент Георги Първанов - Владимир и Стоян Христов.

Според сигнала до ДАНС през свързани компании и с дейното подпомагане на министър Крум Зарков Кирил Добрев е съумял да пусне пипала в Българската национална телевизия, ръководена от определения със подозрителен конкурс Емил Кошлуков. Последният сега се употребява с протекциите на президента Румен Радев. 

Предполага се, че финансовият поток към Българска национална телевизия има за цел, с изключение на облагодетелстване на участниците в схемата, и да изглади медийната политики на публичната телевизия по отношение на кръга на Кирил Добрев и Крум Зарков.

Не е загадка, че изживяващият се като водач в сянка на Българска социалистическа партия Кирил Добрев от десетилетия има сериозен бизнес с доставката на горива, който го е направил милионер, на инат на клишето, че богати социалисти няма. „ Успялото дете на партията “, както назовават сина на аления гуру Николай Добрев, оперира с кръг от десетки компании и доближени лица – сестра му Марияна, другари, синовете на Първанов – Владимир и Ивайло, свързани с Добрев в произвеждане и продажба на електрическа енергия, търговия с петролни артикули, хотели и така нататък

Схемата с горивата се разпростира изключително огромно в интервала 2013-2014 и в последните 3-4 години, през които компании, близки до ВИП-социалиста, записват извоювани публични поръчки за над 35 млн. лв.. Любопитно е, че десетина дни след последните локални избори, извършени на 27 октомври 2019, Кирил Добрев подписва с над 30 общини на Българска социалистическа партия и на Движение за права и свободи дългогодишни контракти за доставка на горива.

По върховете на държавното ръководство не е загадка, че Добрев има „ директен път до Влади Горанов “, докато финансистът на ГЕРБ беше финансов министър.

Малко преди да напусне министерския си пост Ивайло Московски от ГЕРБ споделя на върховен партиец от „ Позитано “ 20: „ Не мога да устоявам към този момент, ще се махна, далавери отвред, всичко е пробито, каква съпротива сте вие, оня ден подписах на Кирил Добрев 6 милиона от „ Железопътната инфраструктура “, подредиха ми от горната страна! “

През пролетта на 2019 година КПКОНПИ разкрива крупни корупционни схеми за доставки на горива за държавни институции и стартира следствие против зам.-председателя тогава на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Разследващите разкриват част от бизнес империята на милионера-социалист, групирана на адрес ул. „ Бачо Киро “ №49 в столицата.

Проверка в обществените регистри на Агенцията за публични поръчки осветява по какъв начин опозиционерът и зам.-председател на Българска социалистическа партия посредством компании, гравитиращи към него, се оказва главен снабдител на горива за Народното събрание, десетки общини, Национален осигурителен институт, Висш съдебен съвет, Агенцията по заетостта, Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, Национална компания „ Железопътна инфраструктура “- НКЖИ и така нататък

Посочена е и съответна фирма-сателит - „ Тера корп “ ЕООД, която е спечелила над 79 публични поръчки за доставки на горива. Дружеството е от Костинброд, само че с адрес на управление… ул. „ Бачо Киро “№49.

Едноличен притежател на „ Тера корп “ ЕООД е Мариана Манолова от приятелския кръг на Кирил Добрев, която ръководи и е притежател на компании, свързани с петролния бизнес.

Била е шеф на компанията " И.Ем.Ей. холд " ЕООД, когато Добрев към момента е имал благосъстоятелност в нея, а също е и в съвета на шефовете на „ Стримон спа “ АД, където пък другата Мариана - сестрата на Добрев, е съдружничка с Ивайло Първанов.

През 2018 година Мариана Манолова става едноличен притежател и на сдружението „ Тера корп “ ЕООД. За 2018 година компанията има 6.7 млн. лева доходи и 230 000 лева облага. От 2012 година до 2020-а „ Тера корп “ ЕООД извършва близо 80 публични поръчки за доставка на гориво на общини, на лечебни заведения, на Висш съдебен съвет на приблизителна стойност от 30 млн. лева

Ето какво разкриват документите за публичните поръчки, извоювани от Кирил Добрев:

Доставки за Народното събрание (договор от юли 2018) на стойност 195 000 лв.:

120 000 литра дизелово гориво за отопление  за потребностите на Лечебно-възстановителна база на Народното събрание, гр. Велинград, за период от 12 месеца.

105 000 литра авто бензин А-95Н (безоловен), 35 000 литра авто бензин А-98Н (безоловен) и 146 000 литра дизелово моторно гориво (евродизел) – за потребностите на автомобилния парк на Народното събрание.

Доставки за Бюрата по труда:

През октомври 2018 година „ Тера корп “ ЕООД печели социална поръчка за доставка на горива за отопление на Бюрата по труда в страната посредством Агенцията по заетостта за над 429 000 лв..

Доставки за Национален осигурителен институт

През ноември същата година „ Тера корп “ ЕООД печели две поръчки на Национален осигурителен институт за доставка на горива за 280 000 лв. и за 20 000 лв..

Доставки за Висшия правосъден съвет:

През 2017 година печели поръчка за доставка на горива за Висшия правосъден съвет на стойност 758 271 лв..

Доставки за СУ „ Св. Климент Охридски “:

Над 193 000 лв. „ Тера корп “ получава за доставка на горива от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.

Доставки за Национална компания „ Железопътна инфраструктура “:

През март 2017 година „ Тера корп “ ЕООД печели социална поръчка за доставка на горива за НКЖИ на стойност 2 млн. 547 369 лв..

През 2016 година държавната железопътна компания заплаща на компанията съвсем 2,5 млн. лв. за доставка на горива за локомотивите на компанията.

Доставки за общините:

„ Тера корп “ е снабдител на горива за общините Петрич, Сандански, Харманли, Брусарци, Видин, Велико Търново, Бяла Слатина, Тетевен, Троян, Ловеч, Драгоман, Копривщица, Кюстендил, Костенец, Ихтиман, Костинброд, Дупница.

Почти всички общини в Средногорието, което е в политическия периметър на Добрев, са клиенти на „ Тера корп “ ЕООД. Това са Пирдоп, Челопеч и Мирково.

Доставки за лечебни заведения, за Тракийския университет в Стара Загора, за разнообразни учебни заведения в страната, домове за обществени грижи и Агенцията за обществено подкрепяне.

От 79 публични поръчки компанията е спечелила 34 855 560,33 лв.

Освен ракетата-носител „ Пирин Ват “ ООД, галеният наследник на Българска социалистическа партия Кирил Добрев оперира през редица други компании посредством своите съдружници, чието присъединяване в икономическия живот на страната ДАНС проверява.

Ето някои от сдруженията:

На 25.01.2018 година Министерство на защитата подписва контракт с " ПЪТСТРОЙ-ВАРНА " ЕООД, ръководено от Ангел Дерменджиев (съдружник в „ Пирин ват “) за " строителство по план 3AF31046 " Осигуряване на постройка за ЛС на AGSR авиацията от Пакет от качества СР 9А1304 по Програма на НАТО за вложения в сигурността (NSIP). Общата стойност на контракта е 999 870,65 без Данък добавена стойност.

Фирмата " ПЪТСТРОЙ-ВАРНА " ЕООД е взела участие в 30 публични поръчки. Печалбите ѝ от тях за 2016 година са 5 119 00 лв., за 2017 г.- 5 780 000 лв., за 2018 година. - 5 933 00 лв..

Ангел Дерменджиев с компанията " ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ 2003 " ЕООД е спечелил още 44 публични поръчки, като общата облага за трите години 2016/17/18 е близо 7 милиона лв.. И още три публични поръчки с облага за 2016-2018 на обща стойност над 1 100 000 лв.. През 2011 година Ангел Дерменджиев е арестуван при акция на ГДБОП, само че това не пречи на страната да работи с него.

Вече писахме, че посредством подставени лица Кирил Добрев управлява и печели и от Водноелектрическа централа – „ Флеш “ край Горни Лом. Централата е собственост  на едноименната компания " ФЛЕШ " ООД, в която притежатели са синът на Първанов - Владимир и Стоян Христов.

Във „ Флеш “ съучастник е и компания „ Бак Ойл “. Тя също е записана на ул. „ Бачо Киро “№49. В нея съдружници са синът на президента Георги Първанов - Ивайло Първанов, сестрата на Кирил Добрев - Марияна Добрева, брачната половинка на Първанов - Зорка Първанова и Кирил Добрев.

Съдружник е и компания „ И.ЕМ. ЕЙ.Холд “, записана на същия адрес. В нея са цялото семейство Добреви и семейство Първанови, без президента.

Стоян Христов пък е шеф на " ТЕРА КАП " ЕООД, записана отново на ул. " Бачо Киро " 49, която се занимава с търговия на електрическа енергия. Основен акционер в нея е друго сдружение от " Бачо Киро " 49 - " СИНЕРДЖИ ХОЛД ". В него съсобственици са синът на Кирил Добрев - Николай, Еленко Божков и Стоян Христов.

Годишните облаги от производството и продажбата на ток на сдружението надвишават 2 млн. лв. годишно.

" Тера кап " ЕООД има извоювани две публични поръчки за последните две години за доставка на ток. Едната е за " Първа многопрофилна болница - София " ЕАД за малко под 202 000 лева, а втората - за община Самоков на стойност 694 000 лева

Пак на ул. " Бачо Киро " 49 е седалището на сдружението за търговия с нефт " И.ЕМ.ЕЙ.ХОЛД " ЕООД, ръководено от сестрата на Добрев - Мариана Николаева Добрева, в което акции има и самият Добрев.

Марияна Добрева е съдружничка със сина на Първанов - Ивайло Георгиев Първанов във компанията " СТРИМОН СПА " - АД, регистирана в гр. Кюстендил. Двамата имат петзвездния спа-хотел " Стримон гардън " в Кюстендил.

Перлата в хотелския бизнес на тандема Добрев-Първанов обаче е  първокласният хотел " Белчин Гърдън " в курорта Белчин баня. И тук публично хотелът се води на сестрата на Добрев - Марияна и на сина на Първанов - Ивайло.

Добрева-сестра е съдружничка и в: " ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР " ВЪЗРАЖДАНЕ " -ООД, което има постройката на Mall Blagoevgrad,  " ТЕРА ИНВЕСТМЪНТ " -ООД, " ТЕРА ГЛАС " ООД. Притежава парцели в Благоевград, Варна, Пловдив. Почти на всички места неин съучастник е брат ѝ Кирил Добрев.

Фирмите се занимават със саниране на здания, отдаване на търговски площи, продажба на горива, на електрическа енергия, строителство...

Сега очакванията са ДАНС да разплете целия октопод, захапал публичните поръчки по цялата държавна конструкция, както и Българска национална телевизия, с цел да се откри каква е ролята на Кирил Добрев, неговия непосредствен другар Крум Зарков и цялата кохорта „ социалисти “ в облагодетелстването на гърба на данъкоплатеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР