По сигнал екипи на жандармерията спрели за проверка микробус край

...
По сигнал екипи на жандармерията спрели за проверка микробус край
Коментари Харесай

Турция: Задържани са 43-ма мигранти, запътили се към България

По сигнал екипи на жандармерията спрели за инспекция микробус край селището Бабаески. В микробуса пътували 14 чужденци, една част от които били с нередовни документи, а други изобщо без документи.

В различен микробус, който бил спрян за инспекция край селището Кофчаз, откъдето минава пътят към гкпп Дерекьой/Малко Търново били разкрити още 16 незаконни мигранти.

Друга група от 13 бежанци е била хваната в гориста околност покрай Дерекьой, където се укривали с цел да се трансферират незаконно към България.

Бежанците, множеството от които били от Афганистан, а също и от Алжир, Пакистан, Сирия и Мароко са предадени в мигрантския център за връщане в Пехливанкьой.

Турските управляващи са задържали трима турски жители и един таксиметров водач по съмнение, че са уредници на канал за незаконно прекачване на мигранти към България и Европа.

При друга акция на турската жандармерия в Къркларели е била разкрита група от 13 незаконни мигранти от Афганистан и Алжир, които се укривали в региона на селищата Визе и Кофчаз наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой, с цел да се трансферират незаконно през границата.

Групата била предадена в мигрантския център в Пехливанкьой. Задържан е турски жител, който провел пътуването на групата от Истанбул до региона на турско-българската граница, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР