По щастие България в момента е на 77-мо място в

...
По щастие България в момента е на 77-мо място в
Коментари Харесай

Акад. Петър Иванов пред Lupa.bg: Най-големите нещастници сме в Европа

По благополучие България сега е на 77-мо място в сан листата на World Happiness Report 2023, сред Филипините и Непал, доста по-нещастни сме от жителите на Русия, на Виетнам, на Молдова, на Киргизстан и на Монголия.

Това сподели пред Lupa.bg акад. Петър Иванов, шеф на Демографския институт към Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ). Той се базира на отчета за щастието на Организация на обединените нации, който всяка година се изготвя.  

Най-щастливи са Дания, Финландия, Исландия и Израел, а най-нещастни - Афганистан, Ливан, Сиера Леоне и Зимбабве. Ние сме най-нещастната страна в целия Европейски съюз!

Критериите за установяване на възприятието за задоволеност са 6:
* Брутният вътрешен продукт на глава от популацията,
* Социална поддръжка,
* Здравословна дълготрайност на живота,
* Свобода да се вършат житейски избори,
* Щедрост, доброжелателност,
* Възприятия за корупция.



През 2018 година България оглавява и класацията на " Галъп Уърлд " за " най-страдащ " народ. Според оповестените данни 39% (двама от всеки пет) от българите дефинират живота си като задоволително тежък, с цел да се каже, че е страдалчество. В Доклада на Организация на обединените нации за щастието (Happiness) на народите България е на 100-то място, след Сомалия и Камерун, до Габон и Палестинските територии, най-нещастната нация в Европа.

По думите на акад. Петър Иванов преди всичко сме в света по намаляващо население, на второ – по смъртност, на последно по раждаемост.

„ Според проучване на Блумбърг преди всичко сме и по развратност. Оценката е направена по 4 критерия – тютюнопушене, алкохолизъм, наркомания, хазартомания “, уточни шефът в БАНИ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР