По щаба на флота в анексирания Севастопол е нанесен ракетен

...
По щаба на флота в анексирания Севастопол е нанесен ракетен
Коментари Харесай

Ракета достигна щаба на руския Черноморски флот в Севастопол

По щаба на флота в анексирания Севастопол е нанесен ракетен удар. Това удостоверява в обществените мрежи Махаил Развожаев.

Осколка е паднала и в спектакъл " Луначарски ". Информацията за потърпевши се прецизира.

Близкият от Кремъл телеграм-канал Mash разгласява и видео от Севастопол. Според държаванта организация ТАСС парчета след ракетния удар по щаба на Черноморския флот са разхвърляни на стотици метра , а полицията желае от локалните поданици да изоставен централните улици на Севастопол.

Към центъра на Севастопол са се отправили доста коли за спешна помощ на Бърза помощ и спешните служби. Развожаев удостоверява във втори пост, че на мястото има зародил пожар. Отправя молба жителите на Севастопол да останат в укритията и да не излизат по улиците в центъра на града.

Каналът на медията " Кримски вятър " разгласява фотография, на която се вижда опустошения покрив на щаба на Черноморския флот и потърпевшите горни етажи. Не е доказан източникът на фотографията. Този канал разгласява и видео от огромен пожар.

Тази заран военните министерство удостовери, че сутринта в 10.30 са обезвредили опит за офанзива с управляеми ракети и дронове по обекти в западното крайбрежие на Крим. Севастопол се намира в югозападната част на полуострова.

Киев публично не е коментирал известието за ракетния удар по щаба на Черноморския флот. Секретарят на президентската канцелария Андрий Ермак обаче разгласява в обществените мрежи клип на AC/DC War Machine.

Това не е първия удар по щаба на Черноморския флот в Севастопол. Това се случи и на 31 юли 2022 година, когато до двора на щаба долетя безпилотен летателен уред и от взривната вълна бяха ранени петица сътрудници.

Тази есен управляващите на анексирания Крим регулярно оповестяват за ракетни офанзиви и удари с дронове, в това число и по Севастопол. Последният подобен удар беше на 20 септември.

" Кримски вятър " оповестява за гърмеж и край село Почтово, където се намира ремонтна база за военни камиони и транспортни средства. 

Губернаторът на Крим Сергей Аксьонов заяви, че противовъздушната система е свалила крилата ракета. Не прецизира обаче дали ракетата е била една ипи повече. Също по този начин декларира, че вследствие на удара никой не е потърпевш.

" Кримски вятър " заяви обаче, базирайки се на спешните служби, за шестима ранени.

Припомняме. че по-рано този месец при офанзива над Севастопол, украинските сили. При офанзива бяха ударени няколко съветски военни кораба и подводница.
 Свалиха две ракети над Севастопол
Свалиха две ракети над Севастопол

Украйна индиректно удостовери атаката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР