По състава на служебното правителство може да се допусне, че

...
По състава на служебното правителство може да се допусне, че
Коментари Харесай

ГЕРБ: ИТН, ДБ и БСП вероятно са били в координация с президента

" По състава на служебното държавно управление може да се допусне, че " ИТН “, " Демократична България “ и Българска социалистическа партия са били в някаква съгласуваност с президента по време на консултациите за сформиране на кабинет. “

Това съобщи някогашният министър на външните работи, досегашен народен представител от ГЕРБ и новоизбран заместник-председател на партията Даниел Митов.

В неделя Митов и някогашната обществена министърка в държавното управление на ГЕРБ Деница Сачева дадоха брифинг, по време на който се пробваха да дадат отговор на някои от тезите на президента Румен Радев в утринното му изявление пред БНР.

Очевидно имаше съгласуваност сред президента и някои политически партии, добави Митов. След което добави, че е признателен, че президентът не е подписал указа за посланическото му предопределение в Румъния. За този отвод през ноември 2020 година заяви тогавашната министърка на външните работи Екатерина Захариева.

" Когато му бе заложен въпрос за какво е скрил от българските жители, разсъждаваше върху прочувственото ми положение. Едва ли не - съм бил обиден, че не е подписал указа за мое посланическо предопределение. Благодаря, че не подписахте този декрет, това е услуга. Не давам отговор на вашите критерии, нямам картонче на сътрудник на Държавна сигурност “, сподели Митов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР