По същото време в центъра на Лондон се проведоха и

...
По същото време в центъра на Лондон се проведоха и
Коментари Харесай

С викове Аллах акбар пропалестински демонстранти нападнаха полицаи в Лондон

По същото време в центъра на Лондон се организираха и контрадемонстрации, като десетки хора с английски флагове стояха покрай държавните здания край двореца Уайтхол, предизвиквайки викания " Засрамете се! " от пропалестинските стачкуващи.

Има двама задържани участници в митинга.

Мъж е задържан в региона на Уайтхол, откакто служител на реда е бил атакуван, заяви столичната полиция в " Екс " (бивш " Туитър " ). Полицаят е откаран в болница след случая.

Друг мъж е задържан по съмнение в нарушаване на публичния ред и отправяне на закани за ликвидиране на расова основа.

Засега не е ясно дали задържаните са взели участие в митинга или контрадемонстрацията.

Полицията влезе в конфликти с пропалестински протестиращи. Демонстрантите започнаха да се бият със чиновниците на реда. Нанесени им бяха удари с юмруци и ритници и служителите на реда подредиха на стачкуващите да се отдалечат.

Чуха се също крясъци " Аллах акбар ", арабската фраза за " Бог е популярен ".

Демонстрантите се събраха през днешния ден по обяд в Лондон с банери и плакати и пуснаха фойерверки и червени и зелени ракети.

Някои скандираха " От реката до морето, Палестина ще бъде свободна ", макар несъгласия към смисъла на лозунга.

Жена беше съборена от полицейски кон, откакто животното беше стреснато от фойерверки, само че не изглеждаше потърпевша, откакто й помогнаха да се изправи.

Повече от 200 души проведоха седяща проява в лондонската гара " Уотърлу ", скандирайки " Прекратете огъня в този момент ".

Повече от 1000 униформени чиновници охраняват всеобщите прояви, оповестиха от полицията. Изтъкнато беше, че служителите на реда ще реагират на всяко незаконно деяние, когато го видят, и ще подхващат решителни дейности, само че може и да не виждат всичко сега.

" Ще преглеждаме видеонаблюдение и изображения/видео, споделени от обществеността, с цел да идентифицираме закононарушения ", предизвести столичната полиция.

Съгласно Закона за публичния ред бяха наложени няколко условия, в това число протестиращите да следват избран маршрут и да не се събират в избрана зона към израелското посолство.

Митинги са проведени през днешния ден и на други места в Обединеното кралство - в това число в Манчестър и Глазгоу.

Днес е очакван митинг в центъра на Бристъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР