По резултите от борбата с купения вот ще съдим за

...
По резултите от борбата с купения вот ще съдим за
Коментари Харесай

Румен Радев: Има множество сигнали за купен и корпоративен вот, дори излязоха имена

По резултите от битката с купения избор ще съдим за цялостната работа на държавното управление. Това съобщи президентът Румен Радев, който по-късно през днешния ден ще организира среща с виновните институции за подготовката и честността на идните парламентарни избори, съобщи БГНЕС.

" Отново в навечерието на изборите обществото ни е очевидец на голям брой сигнали и изявления за платен и корпоративен избор, даже се появиха към този момент и съответни имена, и точно по тази причина през днешния ден поканвам на среща представителите и ръководителите на виновните институции, както и ЦИК, ДАНС, и основния прокурор ", съобщи Радев.

Държавният глава изясни, че тематиката на срещата ще бъде точно готовността на тези институции за осъществяване тя изборите и най-много гарантирането на честността на вота.

" Още от първия ден на настоящия кабинет ясно заявих, че първокачествен приоритет следва да бъде битката с купения и корпоративен избор и точно по резултатите от тази битка ще съдим за цялостната работа на държавното управление ", акцентира той.

Радев означи, че за него като държавен глава е значимо обществото да разбере дали институциите осъзнават своята отговорност.

" Ще показват ли най-накрая предпочитание това порочно събитие – платен и корпоративен избор, да бъде мощно лимитирано, с цел да може да не изкривява повече гласа на българите и надлежно да вкарва и представители в Народното събрание, които са артикул на подобен платен избор и не отразяват волята на хората ", разяснява президентът.

На въпроса вижда ли пропуски в работата на институциите или въздействие на избрани фигури върху тях, президентът отговори, че точно по тази причина привиква днешната среща. Той заяви, че ще бъдат показани отчети, които да дадат изясненост за стадия на работа по случаи с платен и корпоративен избор.

Държавният глава изясни, че не може да отговори авансово дали службите са овладени от някого.

" Това, което е най-важно за едно общество да покаже, че в действителност е демократично, е справедливостта ",  сподели Румен Радев и разясни, че справедливостта значи на първо място идентичен метод от правоохранителните органи към всички престъпили закона.

На въпрос за свое влизане на дейния политически терен, Румен Радев отвърна, че този въпрос няма отношение към сегашните избори. Според него най-важното е сега да се обезпечи честността на вота, тъй че жителите да получат убеденост и да се върнат към урните.

Относно това дали е подготвен със своята квота за Конституционния съд (КС), Радев акцентира значимостта на квотата и увери, че медиите ще получат информация в избрания от закона период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР