По разпореждане на Софийска градска прокуратура (СГП) се извършва проверка

...
По разпореждане на Софийска градска прокуратура (СГП) се извършва проверка
Коментари Харесай

И прокуратурата започва проверка по случая „Даная“

По предписание на Софийска градска прокуратура (СГП) се прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишно момиче, добил социална известност като „ Случая Даная “. Това оповестяват от държавното обвиняване.

Целта на инспекцията е да се откри дали има задоволително данни за това, че гибелта на умрялото дете е породена „ заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха “, прецизират от там.

В хода на инспекцията ще бъдат тествани всички условия по случая, в това число ще бъдат съобразени осъществените досега две инспекции от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.

Това е четвъртата инспекция по случая „ Даная “. Първите две бяха осъществени от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “, а проф. Христо Хинков след среща с майката на Даная – Ани Стоянова.

Припомняме, Стоянова – болничното заведение, в която умря момичето през май предходната година. По думите ѝ, при лекуването на детето ѝ са позволени организационни пропуски и таман затова тя упорства точно шефът на болничното заведение да подаде оставка.

От своя страна шефове на клиники и отделения в „ Пирогов “ заплашиха, че в случай че натискът над лечебното заведение не спре,. Днес се събират управителните органи на болничното заведение, които ще вземат решение дали това да се случи. На съвещанието им ще бъде решено също по този начин дали шефът на незабавната болница доктор Валентин Димитров да апелира, излязло преди дни, с което бе отритнат искът на доктор Димитров за прекъсване на уволнението му.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР