По разпореждане на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край

...
По разпореждане на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край
Коментари Харесай

Епруветки с кръв изхвърлени край магистрала Хемус


По предписание на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край Автомагистрала "Хемус " ще бъде обезопасена тревна повърхност, в която са открити медицински боклуци.
Става въпрос за десетки епруветки с кръв, изхвърлени край автомагистралата от незнаен причинител. Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били видяни от внимателен жител, до момента в който се облекчава край аутобана.
Кръвта може да е човешка и/или животинска, може да е заразна или не. Инспектори от РИОСВ-Варна и РЗИ-Варна посетиха мястото, само че бяха единомислещи, че не могат да разпознават от къде идва отпадъкът, тъй като по тяхна преценка той бил остарял, а етикетите на епруветките към този момент са заличени.
Отговорното и добросъвестно ръководство на медицинските боклуци е от огромно значение, тъй като те са с висока степен на заплаха заради действителния риск от разпространяване на заразни и инфекциозни заболявания, разясниха от РЗИ.
Кметът Свилен Шитов разпореди на виновните длъжностни лица в общинския отдел „ Екология “ неотложно да се свържат с оторизирана компания, която да извози рисковите боклуци до профилирана апаратура за тяхното неутрализиране.
По напътствие на градоуправника тревната повърхност ще се разчисти подробно и от битовите боклуци, след което ще се извърши съществена стерилизация на целия регион.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР