По разпореждане на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев

...
По разпореждане на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев
Коментари Харесай

Спортното министерство осигури 15,6 млн. лева за ремонт в държавните спортни училища

По предписание на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев са обезпечени 15,6 милиона лв. за съществени поправки в държавните спортни учебни заведения. Те се нуждаеха от финансова поддръжка, с цел да обезпечат естествен образователен и подготвителен развой на децата, в някои от учебните заведения изискванията са извънредно неприятни и от дълго време е трябвало да се подхващат ограничения, означи министър Илиев.

Спортното учебно заведение „ Генерал Владимир Стойчев " в София ще получи 2 939 452,20 лева, за спортното учебно заведение „ Васил Левски “ в Пловдив са планувани 3 720 884,86 лева, за спортното учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Плевен - 1 211 337,60 лева, за спортното учебно заведение „ Георги Бенковски “ във Варна - 2 977 519,89 лева и за спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ в Русе - 4 799 999,20 лева или общо 15,649 млн. лева

Финансирането се обезпечава от отчисленията от Държавното дружество Български състезателен тотализатор по одобрените схеми за 2023 и 2024 година, които се чака да постъпят в ММС над размерите на плануваните бюджетни доходи по одобрените бюджети. Средствата ще бъдат предоставени на учебните заведения поетапно след осъществяване на процедури по реда и изискванията на Закона за публичните поръчки за избор на изпълнител/и на съответните действия.

ММС е принципал на шест спортни учебни заведения като и за СУ „ Юрий Гагарин “ гр. Бургас има обезпечено безплатно финансиране на стойност 4 878 640 лева То е по утвърден по Процедура BG-RRP-1.011 „ Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на учебното обучение “ план за ремонт и рехабилитация на постройката на общежитие на СУ „ Юрий Гагарин “ – гр. Бургас.

Оказаната финансова поддръжка от министъра на младежта и спорта за осъществяване на посочения план е в размер на 483 120 лева и обезпечава реализирането на наложителните действия за осъществяване на плановото предложение, които не са измежду допустимите за безвъзмедно финансиране по описаната процедура.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР