По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за

...
По разпореждане на министър Десислава Танева са сформирани комисии за
Коментари Харесай

Комисии ще оценяват щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

По предписание на министър Десислава Танева са образувани комисии за оценка на вредите от градушката в обитаемоте места край Карлово и Нова Загора, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Представители на общинските аграрни служби стартират още в петък обследвания на провалите. Те ще имат задача да опишат вредите на земеделските стопани, с цел да им бъдат изплатени в най-кратки периоди компенсации. В петък засегнатите обитаеми места ще бъдат посетени от шефа на Областна дирекция Земеделие-Пловдив и шефа на Областна дирекция Земеделие-Сливен. За облекчение на засегнатите стопани е основана организация за подаване на заявки за обезщетение до кмета на обитаемото място.

От Изпълнителна организация за битка с градушките оповестяват, че в региона на село Каравелово и в региона на Нова Загора не са осъществявани противоградови дейности, защото те са отвън защитавана територия. От Агенцията напомнят, че не се правят противоградови дейности и над обитаеми места.

До края на месеца се чака да започва активността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в региона на Област Стара Загора-„ Тъжа ”. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР