По разпореждане на кмета Здравко Димитров в първия работен ден

...
По разпореждане на кмета Здравко Димитров в първия работен ден
Коментари Харесай

ОБЗОР: Започва авариен ремонт на Рогошко шосе, няма да затягат мерките

По предписание на кмета Здравко Димитров в първия работен ден на годината стартира ремонт на компрометирани сектори на „ Рогошко шосе “. Строителните действия ще обзет частта от моста на Адата до табелата за изхода на града, което е към 1, 2 км.

Двете огромни софийски компании „ Трейс холд груп” и „ ИСА – 2000” са останали до финала за строителството на пробива под Водната палата. В 14:30 през днешния ден в Община Пловдив са отворили офертите, като с изключение на двете компании е имало още една оферта на „ Парсек груп”. Тя обаче е била отстранена, защото компанията не е предоставила ключ за декриптиране на офертата в ЦАИС.

Иначе през 2022 година Пловдив ще се трансформира в строителна площадка, а обстановката ще се задържи до края на 2023 година. Именно през идната година ще е кулминационната точка на ремонтите и тапите.

Областният шеф на Пловдив ще бъде от Демократична България, като съвсем несъмнено това ще е Йордан Иванов. Квотите на губернаторите към този момент са дефинитивно разпределени, като се чака на държавното съвещание тази седмица да се случат и първите назначения.

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет, който да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. Към сегашния миг обаче не се планува въвеждане на спомагателни ограничавания.

На този декор заболеваемостта от ковид продължава да пораства. 20% от болните в Пловдив и региона са в лечебни заведения. От 31 декември до през днешния ден 510 души са с позитивни проби за ковид.

Опашки от искащи да се имунизират се извиха през днешния ден пред пунктовете за имунизация в РЗИ и „ Пълмед”. Първият работен ден за тази година и новината за съществуване на разновидността „ Омикрон” у нас са главните аргументи пловдивчаните да се наредят на опашка, с цел да получат ваксина.

Поредни престрелки имаше през днешния ден сред Бойко Рашков. Причината - вътрешният министър заяви, че сред 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лева, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала „ Хемус”, са се насочвали към политическа партия ГЕРБ.

От ГЕРБ пък изрично отхвърлиха и оповестиха, че ще съдят Рашков.

Атанас Илков е новият шеф на Главна дирекция " Национална полиция ". Той се прочу през 2014 година, когато като началник на " Криминална полиция " ръководеше акцията в Лясковец, при която беше погубен командосът Емил Шарков.

Зрелищен опит за грабеж на банков клон в центъра на Пловдив се е разиграл рано сутринта в първия ден на 2022 година.

Георги, който умъртви грубо майка си в Стара Загора, дефинитивно остава в ареста. Това решеи Апелативен съд - Пловдив, след съвещание.

Възрастен мъж е пожинал при пожар в дома му в село Войводиново.

През последните 10 години сме очевидци на големи промени в бранша на криптовалутите. Биткойн, да вземем за пример, мина от забавен опит в портфейла на всеобщия вложител към нов клас активи и цифрово злато.

КПКОНПИ откри нарушавания в процедурите по поръчка на щадящи проби за деца, направена от Министерството на здравеопазването. Според оценка на антикорупционната комисия избрани търговски сдружения са били толерирани и избрани доставки са били забавени. В резултат на това са били облагодетелствани компании и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР