По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха преведени

...
По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха преведени
Коментари Харесай

Преди Великден! Община Благоевград изплати еднократната помощ за новородени на 306 семейства

По предписание на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха преведени 292 300 хиляди лв. по сметките на 306 родители, кандидатствали и отговарящи на изискванията от Наредбата за разпределяне и погашение на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца.
Средствата са изплатени на всички, подали документи към края на 2021 година, како и на претендентите, подали заявки до края ма м. февруари 2022 година
Въпреки нелеката икономическа обстановка, общинското управление съумява да поддържа младите фамилии и продължава да работи в посока обезпечаване на по-добри условия за децата на Благоевград.
Съгласно решение на Общински съвет – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше обучение е 900 лв., 600 лв. за родител със приблизително обучение, 200 лв. за родител с главно обучение.
За второ дете при родител с висше обучение паричната помощ е 1100 лв., при родител със приблизително обучение 800 лв., при родител с главно обучение 250 лв..
За трето дете при родител с висше обучение сумата е 2000 лв., при родител със приблизително обучение е 1000 лв., при родител с главно обучение 300 лв..
При раждане на близнаци, тризнаци и така нататък еднократната парична помощ е 1000 лв., без да се регистрира образованието на майката и поредността на децата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР