По разпореждане на изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов Софийска

...
По разпореждане на изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов Софийска
Коментари Харесай

Едва сега прокуратурата се сети и погна Боби Михайлов и всички в ...

По предписание на изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов Софийска градска прокуратура стартира инспекция на активността на президента и управлението на БФС. Обвинението се е самосезирало по отношение на голям брой изявления в медиите, съдържащи информация за позволени нарушавания и/или закононарушения от друг темперамент - разходване на обществен запас, „ черно тото “ и други, от страна на управлението на Българския футболен съюз, включително и от президента на федерацията Боби Михайлов. 

 

Работата по инспекцията е предоставена на Софийска градска прокуратура (СГП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с активността на футболната федерация в последните години. В хода на инспекцията следва да се изиска информация от разнообразни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, Национална агенция за приходите и други

 

Нещата у нас нормално се случват по този начин - назрява публично неодобрение и по-късно институциите някак си стартират да работят. Въпросът е - къде беше прокуратурата през последните 18 години? В общественото пространство и медиите не се приказва за първи път за схемите на БФС и подозренията за корупция от страна на Боби Михайлов и сътрудниците му отпред. 

 

Михайлов е подозиран и в схеми с уредени мачове. Той е видян да чества в Сингапур дружно с боса на черното тото Дан Тан и някогашния президент на “Беласица ” със съмнителна известност Костадин Хаджииванов - Коце Маца. Две седмици по-късно бе подписан контракт с компанията “Хути Интернешънъл Медия ”, която се управлява от Дан Тан посредством подставени лица, за провеждането на надзорен мач сред България и Естония в Анталия. Мачът беше разследван, а резултатът от него - анулиран. Обвинения за уредени мачове идват от доста страни, в това число от Христо Стоичков. 

 

Едва в този момент обаче прокуратурата видя потребността да се самосезира и да проверява. Какво ще открие - можем единствено да гадаем. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР