По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото

...
По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото
Коментари Харесай

Ловешката прокуратура поема делото за смъртта на Ферарио Спасов

По предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов делото за гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде конфискувано от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на Ловешката. 
Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна против " подписка " водача, предизвикал злополуката, бе извикан през днешния ден при Сарафов. 
Йордан Кожухаров беше извикан при Сарафов още през вчерашния ден, малко откакто стана ясно, че на предизвикалия злополуката Начо Пантелеев е повдигнато обвиняване, само че не е арестуван, макар изказванията на очевидци, че при хлъзгав път е блъснал колата  на футболния треньор с доста висока скорост. 
Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвинения Н.П. по формираното досъдебно произвеждане без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността на обвинения.
" В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието ", се показва в постановлението на и.ф. основен прокурор.
Преди да влезе при Сарафов Кожухаров изясни сбито за какво е решил да пусне Пантелеев против подписка
" Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде избрана на този стадий от следствието. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушаване със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушаване, за което сме повдигнали, е загубата на надзор – заради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е осъществило ПТП-то ".
Кожухаров отхвърли изказвания в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена възбрана да напуща страната.
Адвокатът на обвинения за злополуката Начо Панталеев от Лясковец съобщи в това време, че клиентът му не се укрива и ще спомага на проверяващите. Вчера следобяд Панталеев беше пуснат от ареста с най-леката мярка " подписка ", без да му бъде отнета шофьорската брошура и без да получи възбрана да напуща страната.
Почти денонощие след постановяването на тази мярка той е свикан да предадем книжката, разгласи юрист Венцислав Фоти и добави, че към момента няма планувана дата обвиненият да даде показания за злополуката.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР