По разпореждане на губернатора на Враца Стефан Красимиров, е изискана

...
По разпореждане на губернатора на Враца Стефан Красимиров, е изискана
Коментари Харесай

Стефан Красимиров ще отменя заповеди на кметове за ограничаване на уличното осветление във Врачанско

По предписание на губернатора на Враца Стефан Красимиров, е изискана информация от общинските администрации на територията на региона за въведени или предвиждани ограничения за ограничение потреблението на електричество, оповестиха от регионалната администрация.
Стана ясно, че към 1 февруари 2022 година режим на уличното осветяване е въведен в общините Оряхово и Криводол и в някои от обитаемоте места в община Козлодуй, като е лимитирано и осветлението в парковете и градините.
Възнамеряват да вкарат режим на улично осветяване общините Борован, Бяла Слатина, Враца и Мизия.
Областният шеф обръща внимание на кметовете на общините от област Враца, че според член 92, ал.1 от Закона за устройство на територията, външно изкуствено осветяване на улици, площади, паркове, градини и други недвижими парцели - обществена общинска благосъстоятелност, наложително се обезпечава от общините за основаване на условия за безвредно нощно придвижване, както и на подобаващ нощен образ на обитаемоте места.
При постъпили тъжби от жители против заповеди на кметове на общини за ограничение на уличното осветяване в тъмната част на денонощието, тези заповеди ще бъдат проверявани по реда на член 45, алинея 1 от ЗМСМА, и надлежно - отменяни от регионалния шеф като незаконосъобразни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР