По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров започва проверка на

...
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров започва проверка на
Коментари Харесай

Започват проверки на собственици на скъпи имоти и коли

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров стартира инспекция на притежатели на недвижими парцели на стойност над половин милион и първокласни коли, оповестиха от прокуратурата.

През 2015 година и 2016 година 245 лица са придобили недвижими парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 лица са придобили парцели на стойност над 800 000 лв..

У нас има 50 майбаха, 193 бентлита, 31 ламборджинита, 68 ролс ройса и 93 ферарирата, пресмятат от прокуратурата

В справките е посочено, че против част от физическите лица има заявителски материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент, в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами.

Възложено е на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите осъществяване на данъчни инспекции по предоставените от Министерство на вътрешните работи данни, при които да се установя датата на придобиване и цената на колите, като се изискат контракт за покупка, фактура или митническа декларация, както и произхода на паричните средства за закупуването им.

Ще се прави разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на колите. При обявление на заемни средства, ще се изследва произхода им. Ще се проучва до каква степен посочената цена на придобиване на МПС подхожда на действителните пазарните цени все още на договорката.

Ако бъде открито, че колата не я кара нейният притежател, също ще се търси информация.

Възложено е на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите осъществяване на данъчни инспекции на лицата, които през 2015 година и 2016 година са придобили недвижими парцели на стойност над 500 000 лв., в това число и разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на тези парцели.

Възложени са инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи, в хода на които следва да се съберат данни за продавачите на парцелите, по кое време и къде са осъществени покупко-продажбите, съществуването на свързани лица, компании и тяхната активност, декларирани приходи, осъществени разноски, банкови сметки, придвижването на проверяваните средства по банковите сметки и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР