По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев

...
По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев
Коментари Харесай

Катастрофата със загинала съдийка край Пазарджик - под специ...

По предписание на основния прокурор на Република България Иван Гешев делото за злополуката на автомагистрала „ Тракия “, при която почина магистрат, ще бъде взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Разследването на случая е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа.

На 29 януари 2022 година, към 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „ Тракия “, на 102-103 км, в региона на гр. Пазарджик. До момента е открито, че лек автомобил, марка „ Тойота Ярис “, ръководен от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за придвижване. Колата е пътувала в посока към гр. София.

Автомагистралата е била задимена заради запалени сухи треви в права до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването лидерката е понижила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „ Рейндж Роувър “. При конфликта лекият автомобил се е запалил и лидерката е починала на място.

Шофьорът на „ Рейндж Роувър “-а е бил откаран за обзор в болничното заведение и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от Национална следствена служба организират дейни дейности по следствието - правят се разпити на очевидци, назначени са голям брой други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да удостовери окончателното самоличността на починалата.

Досъдебното произвеждане е формирано за осъществено закононарушение по член 343 алинея 1 писмен знак " в " от Наказателния кодекс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР