По разпореждане на директора на ОД на МВР-Сливен старши комисар

...
По разпореждане на директора на ОД на МВР-Сливен старши комисар
Коментари Харесай

Засилен полицейски контрол през почивните дни в Сливенско

По предписание на шефа на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор са в употреба и наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи.

Контролът по пътна сигурност ще бъде повишен в дните от 10 до 12 юни. Водачите ще се ревизират за дееспособност, приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, потребление на предпазните системи на колите, годна застраховка „ Гражданска отговорност ”.

Ще се следи за съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за рисково държание на пътя - погрешно изпреварване, лишаване на преимущество. 

През почивните дни предходната седмица екипи на пътна полиция и районните ръководства са открили общо 323 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 243 фиша и 80 акта.

Установени са шестима водачи, използвали алкохол. Двама са отказали да бъдат тествани с техническо средство. 33 са глобени за неизползване на защитни колани и каски. За неосигуряване на преимущество и погрешно изпреварване са глобени 14 водачи .

Полицейските екипи са взели отношение по отношение на 15 транспортни средства с животинска двигателна сила, които са открити да се движат по първокласни и второкласни пътища / І-6, ІІ-66 и ІІ-53/. Водачите са глобени, а транспортните средства неотложно са изведени от пътното платно.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР