По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов

...
По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Пловдив разпореди създаване на екипи за противодействие на престъпността в региона

По предписание на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се основават взаимни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, служители на реда, чиновници на ГДБОП и ДАНС за противопоставяне на проведените незаконни групи, разпространяването на наркотични субстанции, мигрантския напън, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.
Прочетете още
Това стана ясно през днешния ден, 23 ноември 2022 година, на районно заседание в Апелативна прокуратура – Пловдив. В него взеха участваха административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в апелативната зона - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, ръководителите на Окръжните следствени отдели, на териториалните дирекции на ДАНС, шефовете на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в регионалните градове, ръководителят на отдел „ Център Южен “ при ГДБОП и началници на браншове в отдела.

Съвместните екипи се основават след разискване от участниците в съвещанието, а тяхната задача ще бъде да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни на посочените по горе шест групи закононарушения, както и да организират съответните дейности, според функционалната подготвеност на всяка от институциите.

По предписание на апелативния прокурор Тодор Деянов ще се организират ежемесечни заседания на локално равнище сред административните ръководители на окръжните и районните прокуратури, шефовете на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП за разискване на резултатите.

На срещата бяха разисквани и ограниченията, които прокуратурата подхваща за противопоставяне на престъпността в районите, съгласно спецификата й. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР