По-разнебитена и демотивирана системата на МВР не е била, категоричен

...
По-разнебитена и демотивирана системата на МВР не е била, категоричен
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Настоящите управници не спечелиха доверието на хората, а надеждите им

По-разнебитена и демотивирана системата на Министерство на вътрешните работи не е била, безапелационен е дългогодишният чиновник

Прави усещане управническата импотентност на ръководещите, по повод взимането на значими решения, а в случай че въобще се вземат, то е в последния миг или даже, откакто той е отминал. Това нормално се случва с хора, които се опасяват да поемат отговорност, сподели в предаването „ оПозиция с Горан Благоев “ на престъпният психолог и координатор на Политическа партия „ Републиканци за България “ – Враца Тодор Тодоров.

„ Вече няколко пъти пипвам премиера Кирил Петков, че споделя лъжи, споделя това, което му се желае да бъде, а не действителното “, разяснява Тодоров.

Като образец психологът даде ареста на някогашния министър председател Борисов, който бе показан по подобен метод, че хората да решат, че Европейската прокуратура има отношение. „ След първичната еуфория стана ясно, че този арест не е нищо повече от PR акция. А концепцията сякаш не е да го създадат страдалец, изключително откакто в ГЕРБ от известно време се следи безнравственост “, добави Тодоров.

По думите му, отчитайки тежестта на актуалното състояние в страната, сегашният министър председател „ печели време и замазва очите на хората “.

По отношение на Асен Василев – вицепремиерът с извънредно значими ресори, Тодор Тодоров, бе безапелационен: „ Не ми вдъхва успокоение, сигурност и доверие – когато го чувам и виждам, аз не му имам вяра “.

„ По-разнебитена и демотивирана не съм виждал системата на Министерство на вътрешните работи “, съобщи още авторитетният престъпен психолог, който е дълготраен чиновник на вътрешното ведомство. „ Имало е моменти, в които в системата се е натрупвало напрежение, само че по този начин, както е сега, не е било “, безапелационен бе Тодоров и напомни: „ Времето, в което се работеше най-вече, нямаше чадър над никого, тъй като е някойси и единственото верую е било „ действайте, работете, свършете работата качествено “, беше сред 2009 година и 2012 година, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов “.

Криминалният психолог изясни, че е постъпил в Министерство на вътрешните работи в края на 1998 година, и за годините, в които е бил част от системата е „ сменил “ може би десетина министри. „ При Румен Петков ситуацията беше мракобесно, а интервалът, в който изрично имаше нулева приемливост към причинителите и на тежки, и на леки престъпни закононарушения, беше тъкмо сред 2009 и 2012 година Единствено и единствено господин Цветанов от вътрешните министри беше индивидът, който изрично е казвал „ давайте, бачкайте, с цел да се стигне до сполучлива развръзка “.

Тодор Тодоров добави, че това, което сега не му харесва в Министерство на вътрешните работи при вътрешния министър Рашков е, че не се работи качествено, от време на време изборно и има толкоз тежки проблеми за решение.

Тодоров показа, че е симпатизирал на желанието, което министър председателят и вицепремиерът в началото демонстрираха – воля за справяне със сивата стопанска система. „ А не виждаме нищо да е направено “, сподели той и съобщи: „ Настоящите управници не завоюваха доверието, а вярата на хората, които се надяваха, че нови лица, млади и енергични, бързо ще създадат някакви промени. Ама то не става единствено със мощ и сила – би трябвало и ум. Може и да имат предпочитание, само че както е споделил Хайтов: „ Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш “.

По думите му те са подвели хората с тези поръчки, още повече, поемайки ръководството след една партия, която 12 години е била на власт и която задоволително добре се е окопала: „ Ако ръководещите са мислили, че с лека ръка ще им се получат нещата, това демонстрира сериозен недостиг. Този юношески порив и безстрашие не подхожда на хора, които са се заели съществено и демонстрира непредвидливост в изискванията на рецесии. Това ме кара да нямам доверие, че те мога да изведат страната от това състояние “, разяснява Тодоров и бе безапелационен: „ Управляващите не си дават сметка, че хората живеят все по-зле “.

По думите му никой не желае нови избори, само че и никой не желае настоящето състояние да продължава, което е обстановка нонсенс. „ Голямата борба пък ще бъде през есента на 2023 година, а в случай че предварителни парламентарни избори се проведат преди локалните, изборната интензивност ще е още по-ниска, а електоратът на ГЕРБ, които са по-скоро подвластни хора, още веднъж ще гласоподават всеобщо “, сподели още Тодор Тодоров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР