По ръцете на бременни и булки, на малки деца и

...
По ръцете на бременни и булки, на малки деца и
Коментари Харесай

Тайните на червения конец: Крие изненадващо голяма сила, предпазва тези, които са най-уязвими и слаби

По ръцете на бременни и булки, на дребни деца и бебета, на известни и съумели персони внимателно като гривна се е увил тъничък червен конец. Хората връзват червен конец за здраве и шанс, с цел да ги защищити от злото, само че какви са тайните на силата му?
Червеният конец – талисман за здраве
Суеверието за аления конец е толкоз остаряло, че не е ясно по кое време е почнало.
В предишното хората са го връзвали, с цел да защищават околните си от заболявания, с цел да гонят злите духове и да противодействат на черните вълшебства. Червен конец се е слагал и на животните, с цел да бъдат здрави и да бъде годината плодородна.

С гривна от червени влакна се окичват тези, които са най-уязвими и слаби – дребните деца, родилките, младите булки, по-възрастните.
Червен конец се поставя и на тези,
чиито хубост, триумфи и благополучие могат да провокират злоба.
Някои имат вяра, че амулетът защищава от лицемерите, от завистниците, от неприятните очи. Смята се, че сините, сивите и зелените очи изпращат енергийни импулси, които могат да имат негативен резултат върху получатела.
Хората, които са претърпели огромно злощастие, също могат да урочасат, даже без да имат умишлено желание.

Червеният конец се връзва от най-старата жена в къщата. Друго изискване е да бъде вързан от човек, който ти мисли единствено положителното, по тази причина майката е най-честият избор. Когато се завързва конецът, би трябвало да се мисли единствено хубаво. Ако външен човек връзва червен конец, той може да вложи в него отрицателна сила и зли намерения, по тази причина се вземат „ превантивни “ ограничения.
Ако в даден миг конецът се скъса, значи някой ви е урочасал и гривната е приела отрицателната сила. Със скъсването си тя отърсва човек от злото.
По остарял български бит на Игнажден (20-ти декември) на всички в къщата би трябвало да се върже червен конец, с цел да ги пази от „ нечистите дни “ (периодът от Игнажден до Йордановден). Днес църквата отхвърля силата на аления конец, защото съгласно нея това е езическо поверие и опонира на каноните.

На коя ръка се връзва аленият конец
Оказва се, че има значително значение на коя ръка ще вържете аления конец. Според някои поверия на дамите би трябвало да се връзва на лявата, защото тази страна символизира женското начало, а при мъжете на дясната, защото се възприема като знак на мъжествеността.
Други настояват, че вързан на лявата ръка червен конец защищава притежателя си от зли вълшебства и неприятни очи, до момента в който в случай че се постави на дясната, го пази от личното му безразсъдство.
Последователите на кабала споделят, че аленият конец би трябвало да се връзва на лявата ръка, тъй като злото нападна постоянно от ляво.

Защо червен?

Червеният цвят е знак на живота и на течащата във вените на индивида кръв. Олицетворение е на динамичността, на силата и силата, която всеки има. Освен това се асоциира с руменината, която здравите хора имат, по тази причина се счита, че е знак и на здравето. Не на последно място, аленото е цвят, който е почитан и употребен в доста религии, в това число християнството, исляма, индуизма.

Червеният конец и кабала

Източната просвета кабала също се доверява на силата на аления конец. Според почитателите й той е мощен енергиен канал, който има способността да въздейства върху ориста на човек, като се стреми да му оказва помощ в начинанията. Кабала твърди, че аленият конец се носи също, с цел да пази притежателя си от злото. Конецът би трябвало да се завърже на седем възела – толкоз са божествата, чиито сили ще защищават притежателя, като сега на завързването се изрича и специфична молитва. Ритуалът наложително се прави от непосредствен човек.

Сред известните персони, които следват упътванията на кабала и постоянно могат да бъдат видяни с червен конец са Деми Мур, Линдзи Лоън, Мадона, Марая Кери, Парис Хилтън, Стела Маккартни.
Много от българските политици също носят червен конец срещу уроки, в това число Бойко Борисов и Сергей Станишев.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР