По-рано властите предупредиха, че няма да позволят там да има

...
По-рано властите предупредиха, че няма да позволят там да има
Коментари Харесай

Франция Ври И Кипи: Жълтите Жилетки Запалиха Париж!

По-рано управляващите предизвестиха, че няма да разрешат там да има митинг и предложиха на недоволните да се съберат към Айфеловата кула, малко по-далече от центъра.

Някои протестиращи пееха националния химн, а други носеха плакати с лозунги като " Макрон - оставка " и " Макрон - палач ". Колоната се насочи към Триумфалната арка, само че полицейските кордони застанаха на пътя й. Тогава тълпата потегли назад към площад " Конкорд ", където по-рано им беше изрично отказано до проведат митинга си. Полицаите известно време сдържаха протестната колона, само че след това бяха принудени да я изтласкат към средата на " Шанз Елизе ", употребявайки гранати със сълзотворен газ. Демонстрантите се пробваха да завият по две улици, водещи към Елисейския замък, само че и това не им бе разрешено.

Според префектурата до днешните конфликти се стигнало поради наличието в челото на колоната на протестиращите на стотина души от крайната десница, които предизвикали пазителите на реда, пробвайки се да съборят огражденията, заяви Франс прес.

Властите още през вчерашния ден оповестиха, че през днешния ден в центъра на Париж са мобилизирани към 3000 служители на реда, които да не позволен ексцесии. Денис Якоб - общоприет секретар на полицейския съюз " Алтернативна полиция ", сподели пред Ройтерс, че единствено в столицата се чака да стачкуват към 30 000 души. " Знаем, че измежду тях са проникнали и ултрадесни, и ултралеви детайли. Може да се чакат и банди от предградията ", добави той.

Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер съобщи през вчерашния ден, че тези, които стоят зад митингите, би трябвало " да поемат отговорност " и да уведомяват полицията за акциите, както е планувано по закон.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР